Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii Comisiei pentru cultură din Senat, întâlnire de lucru la CNA, în contextul elaborării unei noi legi a audiovizualului

cna

Membrii Comisiei pentru cultură din Senat au avut o întâlnire de lucru cu cei aI Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în contextul elaborării unei noi legi a audiovizualului. Pe agenda discuţiilor s-au mai aflat necesitatea actualizării legislaţiei pentru online şi activitatea CNA în perspectiva anului electoral.

Luni, la sediul CNA, a avut loc o întâlnire de lucru a membrilor Comisiei pentru cultură şi media cu membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului.

”Întâlnirea a avut loc în contextul în care în această perioadă se lucrează la o nouă Lege a Audiovizualului, ca urmare a avizului negativ dat de Consiliul Legislativ la republicarea legii în vigoare, iar activitatea şi funcţionarea Consiliului reprezintă un punct central al legii mai sus menţionate. În cadrul discuţiilor au mai fost abordate şi alte subiecte ce au vizat situaţia investiţiilor în logistică, programele de modernizare alocate în ultimii ani de la bugetul de stat, proiectele pe fonduri europene, nevoia actualizării legislaţiei pentru online (protecţia minorilor, reglementarea platformelor), respectiv activitatea CNA în perspectiva anului electoral 2024”, potrivit unui comunicat.

În cadrul întâlnirii, preşedintele Comisiei pentru cultură şi media, senatorul Vlad Mircea Pufu, a accentuat importanţa colaborării şi comunicării dintre CNA şi Parlament în perspectiva îmbunătăţirii cadrului legislativ actual pentru serviciile media audiovizuale din România, iar aceste întâlniri de lucru ar trebui să reprezinte un lucru firesc în activitatea comisiei, dar şi a Consiliului.

”Senatorul Lucian Romaşcanu a atras atenţia asupra faptului că, la acest moment, Legislativul nu are un partener instituţional de dialog cu largă reprezentativitate în domeniul mass-media naţionale, fie că vorbim de jurnalişti, fie că vorbim despre patronate, iar senatorul Remus Negoi a afirmat că se impune o stricteţe mai mare în ceea ce priveşte sancţionarea derapajelor de orice fel de la prevederile legislaţiei din domeniul audio-vizual. Preşedintele CNA, Maria Monica Gubernat, a apreciat interesul manifestat de membrii Comisiei pentru cultură şi media faţă de activitatea şi provocările cu care se confruntă Consiliul şi a reiterat disponibilitatea colaborării susţinute în plan legislativ cu Parlamentul României”, se mai arată în comunicat.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.