Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii echipajului navei incendiate din Sri Lanka sunt interogaţi în cadrul unei anchete penale

Insider
sri lanka incendiu nava cargo

Membrii echipajului navei-cargou care arde în apropiere de Colombo de 12 zile sunt interogaţi de luni în cadrul unei anchete penale vizând una dintre cele mai grave poluări marine din istoria statului Sri Lanka, relatează AFP.

Departamentul de Investigaţii Criminale (CID) este responsabil cu investigarea cauzelor incendiului, care a izbucnit pe 20 mai la bordul MV X-Press Pearl precum şi a pagubelor imense cauzate mediului, potrivit unui responsabil, scrie Agerpres.ro.

''Am intervievat până acum trei membri ai echipajului'', căpitanul şi inginerul-şef, ambii ruşi, precum şi pe secundul inginerului, un indian, a spus un purtător de cuvânt al poliţiei, adăugând că ''ancheta continuă''.

"Unii marinari au ajutat astăzi poliţia locală în investigaţiile asupra incendiului şi cooperează cu anchetatorii", a declarat, la rândul său, armatorul X-Press Feeders, într-un comunicat.

"Vom respecta acest proces şi nu vom vorbi public despre detaliile operaţionale până la finalizarea anchetei", a adăugat el.

Ancheta penală a fost deschisă după o plângere din partea Autorităţii pentru Protecţia Mediului Marin din Sri Lanka (MEPA), a declarat poliţia duminică.

Potrivit MEPA, căpitanul navei a observat o scurgere de acid azotic pe 11 mai, cu mult înainte ca acesta să intre în apele statului Sri Lanka.

Înmatriculată în Singapore, nava transporta 25 de tone de acid azotic, materiale plastice, sodă caustică, lubrifianţi şi alte produse chimice.

Incendiul intens, declanşat de duminică pe nava de 186 de metri, a distrus o mare parte din încărcătura de 1.500 de containere, dar opt dintre ele au căzut în Oceanul Indian.

Milioane de peleţi de polietilenă, destinaţi industriei ambalajelor, au acoperit plajele din Sri Lanka, determinând interzicerea pescuitului într-o zonă de 80 km şi crescând temeri de daune ecologice.

Preşedintele MEPA, Dharshani Lahandapura, a declarat că daunele ecologice sunt încă în curs de evaluare, dar că este într-adevăr ''cea mai gravă poluare care a afectat vreodată ţara''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.