Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Membrii FMI se angajează să nu folosească devalorizarea monedelor în disputele comerciale

FMI

Membrii FMI au anunțat, sâmbătă, că se angajează să se abțină de la devalorizarea monedelor și să intensifice cooperarea privind comerțul, pe fondul escaladării conflictelor comerciale și a creșterii costurilor împrumuturilor, ce amenință să afecteze creșterea economică globală, scrie Mediafax.

Acordul a venit după ce secretarul Trezoreriei SUA Steve Mnuchin a declarat că Washingtonul suspectază că autoritățile chineze ar pute slăbi în mod voit yuanul față de dolar, scădere care ar putea să ofere exporturilor chineze un avantaj comercial și o compensare, după majorarea tarifelor vamale de către SUA.

Într-un comunicat comun, țările membre ale FMI se declară de acord să caute moduri pentru a îmbunătăți activitatea Organizației Mondiale a Comerțului, pentru o mai bună rezolvare a disputelor comerciale.

"Comerțul liber echitabil și reciproc avantajos, precum și nvestițiile sunt motoarele cheie pentru creștere economică și crearea de locuri de muncă", a afirmat în declarație Comitetul Monetar și Financiar Internațional (IMFC).

Citește și: Accident GRAV în Grecia: Unsprezece oameni, despre care se crede că erau migranţi, au murit

"Vom evita devalorizările competitive și nu ne vom orienta cursurile de schimb în scopuri competitive", a adăugat acesta.

Temerile că sporirea tensiunilor comerciale la nivel mondial și creșterea ratelor dobânzilor din SUA ar putea dăuna creșterii au afectat piețele mondiale în ultimele zile, iar liderii lumii financiare, reuniți la întâlnirea anuală a FMI și Băncii Mondiale din insula Bali, au emis avertismente legate de riscurile în creștere. "Redresarea este din ce în ce mai neuniformă, iar unele riscuri identificate anterior s-au materializat parțial", a afirmat comunicatul, referindu-se la disputa tarifelor comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.