Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meraliyev Saduokhas a fost ales membru interimar și președinte al Consiliului de Administrație a Rafinăriei Rompetrol

kmgi rompetrol

Meraliyev Saduokhas, fostul director general al Grupului Petrom, a fost ales în 1 septembrie membru interimar și președinte al Consiliului de Administrație a Rafinăriei Rompetrol, ca urmare a renunțării lui Cătălin Dumitru la aceste funcții, arată un raport de pe site-ul Bursei de Valori București, scrie Mediafax.

„Domnul Meraliyev Saduokhas a fost numit membru interimar al Consiliului de Administraţie, începând cu data de 1 septembrie 2018, până la următoarea Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor. Începând cu aceeaşi dată, 1 septembrie 2018, domnul Meraliyev Saduokhas a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie până la data adoptării Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Societăţii privind alegerea unui nou administrator permanent al Societăţii si a unei noi Decizii a Consiliului de Administratie de alegere a noului preşedinte”, arată raportul adresat investitorilor.

Fostul CEO al grupului, Meraliyev Saduokhas a absolvit Universitatea de Petrol și Gaze din Moscova, urmat de o diplomă de licență în economie din partea Institutului de Finanțe și Economie din Moscova.

Președintele interimar Petrom a avut studii aprofundate în managementul afacerilor din Statele Unite, în cadrul Universității din California și a Centrului de Limbi Străine Berlitz din Walnut Creek. S-a alăturat Grupului KMG International în martie 2008 în calitate de Director general adjunct al Grupului.

Citește și: MADR a aprobat schema de ajutor pentru acciza la motorină în acvacultură - 5,5 mil. lei/an

„Meraliyev Saduokhas definește strategia și asigură managementul operațional pentru Unitatea de Producție și Servicii Industriale, în conformitate cu strategia KMG International. Dumnealui are peste 36 de ani experință în industria petrolului și gazelor, având funcții de conducere în mai multe companii de profil începând cu anul 1988”, anunță compania.

Începând din octombrie 2012, Saduokhas a deținut poziția de consilier al directorului general executiv al Grupului KMG International, iar înainte de a fi numit în poziția de consilier CEO, acesta a fost directorul general executiv al Grupului, deținând de asemenea mai multe poziții de top management în diferite companii kazahe din industria petrolului și a gazelor.

Potrivit Rompetrol Rafinărie, Cătălin Dumitru va prelua alte sarcini în cadrul Grupului KMG International NV, urmând să fie implicat în managementul altor proiecte derulate la nivelul grupului, într-o nouă poziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.