Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mercedes aduce pe piaţă mașini uşoare cu alimentare electrică

mercedes benz

Mercedes-Benz va continua să-şi promoveze planurile de a aduce pe piaţă autovehicule comerciale uşoare cu alimentare electrică, în toate segmentele, având în vedere avantajele ecologice şi economice ale acestora, a anunţat luni compania, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, în 2020, Mercedes-Benz Vans a dezvoltat Platforma Electrică Versatilă - baza tehnică pentru noua generaţie eSprinter, care va fi produsă succesiv începând cu a doua jumătate a anului 2023, în Charleston, Duesseldorf şi Ludwigsfelde.

"Cerinţele au fost stabilite în strânsă cooperare cu clienţii în timpul procesului de dezvoltare: cu trei baterii şi numeroase variante de configuraţii de caroserie, următoarea generaţie eSprinter este partenerul perfect în orice afacere - atât în Europa, cât şi în SUA şi Canada. În comparaţie cu eSprinter-ul actual, autonomia va fi mai mult decât dublă, în funcţie de configuraţie, iar capacitatea de încărcare va creşte cu până la 50%", se menţionează în comunicat.

Autovehiculele comerciale uşoare electrice Mercedes-Benz reprezintă o bază fiabilă şi flexibilă pentru soluţii specifice sectorului, pentru producătorii de caroserii specializaţi.

"În contextul actual al livrărilor pentru piaţa eGrocery cu autovehicule electrice există soluţii alternative, precum baterii autonome adiţionale sau alte metode pasive, astfel că un concept de autoutilitară care asigură un transport fără emisii devine o alegere firească. Proiectarea tehnică a autovehiculului se bazează pe ideea utilizării energiei electrice existente în Mercedes-Benz eVito şi pentru răcirea activă", se mai spune în comunicat.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună

În acest scop, sistemul de răcire Kerstner C106EA, extrem de eficient din punct de vedere energetic, este conectat la sistemul electric de bord al autovehiculului, ceea ce înseamnă că bateria suplimentară necesară ca sursă de energie poate fi redusă la minimum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.