Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mercenarul din Buriatia a fost eliminat de ucraineni. `Călăul` făcuse anterior prăpăd prin Siria, Libia și Donbas

bulgaria.postsem.com
Vladimir Andonov Calaul Buriatia

Un mercenar rus care a căpătat notorietate pentru măcelărirea prizonierilor de război și a civililor din Donbas a fost ucis de un lunetist ucrainean într-o contraofensivă în Harkov.

Vladimir Andonov, în vârstă de 44 de ani, specialist în sabotaj și recunoaștere în gruparea de mercenari ruși Wagner, a fost împușcat de un lunetist ucrainean în apropiere de Harkov în timpul unei misiuni de noapte, la 5 iunie, transmite newseek.ro.

Andonov era cunoscut de ruși ca „Vaha” sau „Mercenarul din Buriatia”, după regiunea din care provenea, dar pentru ucraineni era „Călăul”, din cauza masacrelor la care a contribuit în timpul primei invazii a Rusiei în țară, în 2014.

El a făcut parte dintr-o unitate care a luptat la Logvinovo, Donbas, la începutul anului 2015. Trei prizonieri ucraineni au fost găsiți ulterior executați, unul împușcat în ochi.

Andonov s-a lăudat cu misiunea în presa rusă, inclusiv cu faptul că unitatea sa a primit instrucțiuni de a „distruge toate forțele inamicului” și că „nu au existat supraviețuitori” ai atacului.

Moartea sa a fost confirmată de Zhambal-Zhamso Zhanaev, șeful regiunii în care locuia Andonov, care a declarat ziarului rus Moskovski Komsomoleț că trupul acestuia va fi adus acasă pentru funeralii.

Fost soldat în armata rusă, Andonov a fost reperat în gruparea Wagner și a luptat în Ucraina, Siria și Libia.

În luna august a anului trecut, supraviețuitorul unui masacru armat în orașul libian Espia a declarat pentru BBC că Andonov s-a aflat printre soldații care i-au împușcat mortal familia după ce le-au ocupat casa.

Andonov a fost ucis în momentul în care Ucraina a lansat un nou contraatac în regiunea Harkov, împingând forțele ruse spre propria graniță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.