Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel avertizează împotriva oricărei intervenții străine în Belarus: Sper ca forța pregătită de Rusia să nu fie desfășurată

Blue Swan Daily
Belarus Polonia, Lituania Letonia Estonia Ucraina

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat puterile străine împotriva unei intervenţii în criza care a cuprins Belarus după alegerile contestate de pe 9 august, relatează dpa preluat de agerpres.

Vezi și: Membru al clanului Duduianu, pus de PNL în conducerea unui companii de stat

În ceea ce priveşte anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin că pregăteşte o forţă de poliţie de rezervă pentru a-l susţine pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko în caz de nevoie, Merkel a afirmat: "Sper că o astfel de forţă nu va fi desfăşurată".

Cancelarul german a cerut ca demonstranţii din Belarus să poată protesta "independent, fără amestec extern din partea niciunei părţi" şi a subliniat importanţa respectării suveranităţii ţării.

În acelaşi timp, Merkel a spus a vineri că este important să se continue dialogul cu Rusia, în pofida tensiunilor curente legate de Belarus şi de presupusa otrăvire a opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, care este în prezent tratat într-un spital din Berlin, relatează Reuters.

"Trebuie să continuăm să discutăm", a spus ea în cadrul conferinţei de presă, adăugând că Rusia este un jucător strategic important în lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.