Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel efectuează un turneu în Balcani

merkel

Angela Merkel începe miercuri un turneu de doua zile în Balcani, în cadrul caruia urmeaza sa viziteze trei tari ale caror ambitii de a adera la Uniunea Europeana (UE) au fost complicate de criza greaca si rivalitatile dintre ele, relateaza Associated Press în pagina electronica.

Cancelarul german - cel mai influent, respectat si temut politician occidendat în Balcani - urmeaza sa viziteze Albania, Serbia si Bosnia, potrivit Mediafax.

Toate cele trei state si-au exprimat dorinta de a adera la UE, însa, în urma crizei din Grecia, Merkel si alti lideri UE sunt susceptibili sa impuna conditii mai dure în acceptarea tarilor cu economii în dificultate.

Merkel, soseste astăzi la Belgrad, unde se va intalni cu conducerea de stat a Serbiei. Dupa intrevederea cu premierul Aleksandar Vucic, este planificata o conferinta comuna de presa. Pe parcursul vizitei cancelarului Germaniei, la Belgrad sunt in vigoare masuri de securitate exceptionale. Se asteapta ca vizita cancelarului german la Belgrad sa se desfasoare sub semnul integrarii europene a Serbiei, fara impunerea de noi conditii, iar premierul Serbiei a anuntat ca va fi semnat un memorandum privind deschiderea in Serbia a unei noi fabrici a companiei germane Continental. Înainte de vizita la Belgrad, Angela Merkel a declarat ca deschiderea capitolelor de negociere a aderarii Serbiei la Uniunea Europeana este in stransa legatura cu avansarea relatiilor dintre Belgrad si Pristina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.