Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel le promite 'marea cu sarea' germanilor: Ce a anunțat partidul cancelarului de la Berlin

merkel

Partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), promite să pună capăt şomajului până în 2025 şi să obţină miliarde de euro ca urmare a unei relaxări fiscale în cadrul programului său politic pentru alegerile generale din 24 septembrie, relatează luni agenţia DPA.

Angela Merkel, aflată la al treilea mandat de cancelar, candidează din nou, contracandidatul său social-democrat fiind Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European.

Citește și: Peninsula coreeană, în clocot: Amenințarea nord-coreeană, tot mai mare. SUA, în alertă

Lideri importanţi ai CDU s-au întâlnit duminică seara pentru finalizarea proiectului platformei lor electorale, care include, de asemenea, măsuri în favoarea familiilor, a poliţiei şi a pieţei locuinţelor. Un vot final privind proiectul va avea loc luni seara, până atunci putând fi aduse modificări la platforma electorală.

CDU şi ramura sa bavareză, Uniunea Creştin-Socială (CSU), nu au reuşit până în prezent să ajungă la un acord total privind politica alianţei conservatoare în materie de refugiaţi.

Peste un milion de migranţi şi solicitanţi de azil au sosit în Germania de la începutul lui 2015, sporind temerile electoratului în ce priveşte integrarea lor, cererile de infrastructură socială şi posibile ameninţări teroriste.

Citește și: Italia, solicitare de ULTIMĂ ORĂ către țările europene: Ce a cerut Roma

CSU a făcut apel la introducerea unei limite maxime privind numărul de solicitanţi de azil care sosesc în Germania. Cifra respectivă urmează să fie stabilită în aşa-numitul Bayernplan, împreună cu alte subiecte care nu vor fi introduse în programul electoral, anunță Agerpres.

Liderul CSU, Horst Seehofer, doreşte să facă din limitarea numărului de refugiaţi o condiţie pentru intrarea CSU într-o altă coaliţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.