Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel, mesaj înaintea summitului G7

merkel

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, a inclus anexarea Crimeii printre principalele amenintari la adresa comunitatii internationale, într-un articol publicat în Globe and Mail înainte de summitul G7 din Germania, informeaza miercuri agentia de presa Unian.

'Oare ne puteam imagina ca, dupa 25 de ani de la încheierea razboiului rece, ordinea din Europa ar putea fi perturbata de anexarea Crimeii? Sau faptul ca proliferarea virusului Ebola ar putea frâna dezvoltarea tarilor africane, iar în Orientul Mijlociu o organizatie islamista terorista va încerca sa stabileasca un califat pe teritoriul altor state?', scrie Merkel în articol.

Cancelarul federal german si-a exprimat convingerea ca toate aceste probleme, care se afla pe agenda summitului G7, 'necesita un raspuns din partea comunitatii internationale'.

'În timpul summitului G7 vor fi analizate si alte probleme, care nu se refera la diplomatia de criza', a subliniat Merkel, precizând ca se va discuta si despre situatia economica pe plan global. 'Obiectivele noastre sunt îndreptate spre îmbunatatirea nivelului de trai al oamenilor. Acest lucru poate fi obtinut prin dezvoltarea comertului international, bazat pe înalte standarde sociale si ecologice, precum si atragând tot mai multe investitii', a adaugat cancelarul federal al Germaniei.

Angela Merkel a declarat anterior ca o revenire la formatul G8 nu este posibila, atâta vreme cât 'Rusia nu va respecta valorile democratice fundamentale'.

Formatul G8 (Franta, Marea Britanie, Rusia, Germania, Japonia, Italia, SUA si Canada) a fost suspendat în martie 2014, dupa ce Rusia a anexat ilegal Crimeea, Federatia Rusa fiind exclusa din acest grup. Summitul G7 s-a desfasurat în luna iunie a aceluiasi an, la Bruxelles.

Urmatorul summit al G7 va avea loc în Germania, în castelul bavarez Elmau, în perioada 7-8 iunie.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.