Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meryl Streep, recompensată pentru întreaga carieră cu premiul Prinţesa de Asturia pentru Arte

Meryl Streep

Actriţa americană Meryl Streep a câştigat una dintre cele mai prestigioase distincţii spaniole din domeniul artelor, fiind recompensată pentru întreaga carieră şi excelenţa sa interpretativă, a anunţat miercuri juriul care decernează premiile Prinţesa de Asturia, informează washingtonpost.com.

Juriul spaniol a declarat că Meryl Streep, în aproape 50 de ani de prezenţă pe ecrane, "şi-a construit o carieră strălucită, prin care a dat viaţă unor personaje feminine complete şi complexe, care inspiră reflecţie şi spirit critic în spectator", potrivit Agerpres.

Vedeta americană, în vârstă de 73 de ani, a câştigat numeroase premii de mare prestigiu, inclusiv trei premii Oscar pentru interpretările sale din filmele "Kramer vs. Kramer", "Sophie's Choice" şi "The Iron Lady".

Premiile Prinţesa de Asturia, decernate în fiecare an de Fundaţia prinţesei moştenitoare a Spaniei, sunt însoţite de un cec în valoare de 50.000 de euro. Acest premiu se atribuie în opt categorii: arte, literatură, ştiinţe sociale, comunicare, ştiinţe umaniste, cooperare internaţională, cercetare ştiinţifică şi tehnică, sport.

În 2022, premiul Prinţesa de Asturia pentru Arte a fost câştigat de două staruri ale muzicii flamenco, Carmen Linares şi Maria Pages. Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără regizorul englez Peter Brook şi regizorii americani Martin Scorsese şi Francisc Ford Coppola.

Ceremonia de înmânare a premiilor Prinţesa de Asturia, unele dintre cele mai prestigioase distincţii atribuite în lumea hispanică, are loc în fiecare an în luna octombrie în oraşul spaniol Oviedo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.