Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj de felicitare transmis Benjamin Netanyahu după ce armata israeliană a intervenit brutal în Gaza

AP
Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a felicitat, sâmbătă, armata pentru că “a protejat frontierele ţării” în timpul unei manifestaţii, în urmă cu o zi, la care au avut loc ciocniri soldate cu 16 palestinieni morţi, relatează AFP.

“Bravo soldaţilor noştri. Israel acţionează ferm şi hotărât pentru a-şi proteja suveranitatea şi siguranţa cetăţenilor săi”, a notat Netanyahu, într-un comunicat, potrivit News.ro.

Citește și: Primele mișcări după expulzările ordonate de SUA: Ce a decis Moscova pentru a-și scoate diplomații și familiile lor de pe teritoriul american

Cel puţin 16 palestinieni au fost ucişi vineri şi mai multe sute au fost răniţi de forţele de securitate israeline în timpul uneia dintre cele mai mari demonstraţii palestiniene care a avut loc în ultimii ani de-a lungul graniţei Israel – Gaza.

Zeci de mii de palestinieni, care cer ca refugiaţii să aibă dreptul de a se întoarce în ceea ce acum este Israel, s-au adunat de-a lungul gardului de la frontiera de 65 de kilometri, unde au fost ridicate corturi pentru cele şase săptămâni de protest, cât au fost anunţate. Armata israeliană a estimat că au fost 30.000 de persoane.

Armata israeliană susţine că a trebuit să deschidă focul împotriva manifestanţilor, deoarece aceştia aruncau cu pietre şi cocteiluri Molotov asupra soldaţilor. În plus, unii manifestanţi ar fi încercat să pătrundă pe teritoriul israelian.

Potrivit autorităţilor palestiniene, 16 manisfestanţi au fost ucişi şi peste 1.400 au fost răniţi, 758 dintre ei de gloanţe adevărate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.