Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj de speranță de la centrul de îngrijiri paliative care a trecut cu bine de experiența Covid, de Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului

post rugaciune

De Ziua Mondială a luptei împotriva cancerului, Adriana Căruntu transmite un mesaj de speranță „pentru toți bolnavii oncologici care se roagă cu credință”.

„Doresc să vă spun, pentru a vă întări această nădejde în Dumnezeu, că în anul 2020 în instituția noastră pacienții s-au infectat cu Covid-19, apoi angajații centrului și la final m-am infectat și eu”, a declarat pentru Basilica.ro Adriana Căruntu, directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit basilica.ro.

Citește și: Documentul scăpat din interior! ‘Mizele ascunse’ ale lui Clotilde Armand

Adriana Căruntu a avut complicații, dar a trecut cu bine rugându-se Maicii Domnului și Sfântului Nectarie.

„Am avut pneumonie bilaterală extinsă, forma severă. Numai rugându-mă la Maica Domnului mi-am recăpătat saturația de oxigen și am putut să respir fără aparat”.

Toți angajații și pacienții au trecut cu bine peste această încercare.

La Centrul Arhiepiscopiei Bucureștilor sunt îngrijiți pacienți oncologici aflați în stadii avansate ale bolii.

15 ani de activitate

Din anul 2006, Biserica Ortodoxă Română este activ implicată în acest domeniu prin deschiderea unui centru de îngrijiri paliative în București, Sectorul 2 într-o clădire donată de Bănceanu Valentin și Maria, care au suferit de cancer și au primit îngrijire din partea angajaților Arhiepiscopiei Bucureștilor – Sectorul Social Filantropic și Misionar.

În anul 2012, a fost deschis un nou centru de îngrijiri paliative cu un număr de 28 locuri, în baza unui proiect de finanțare de la Ambasada Elveției, a Primăriei Sectorului 2 și a Fundației Hilfsverein Nymphenburg din Germania.

„Anul acesta împlinim 15 ani de activitate, un număr de 4000 de bolnavi oncologici care au fost îngrijiți și 15.000 de aparținători care au primit consiliere spirituală și psihologică”, a spus directorul Adriana Căruntu.

Centrul lucrează cu crezul că pentru un bolnav oncologic este importantă spiritualitatea, participarea la slujbe, consilierea spirituală care îi pot ajuta să facă față mai bine bolii și suferinței.

„Anul 2020 ne-a învățat să prețuim sănătatea, să realizăm importanța serviciilor medicale de îngrijire, să înțelegem importanța credinței, a slujbelor și puterea rugăciunii în suferință”, consideră Adriana Căruntu.

„Îi felicit pe toți cei care lucrează în acest domeniu și adresez un mesaj pentru comunitate de susținere a activității de îngrijire paliativă a pacienților oncologici”, a transmis joi directorul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” – București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.