Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj DUR al unui cunoscut scriitor, după omagiul adus de Ion Iliescu Regelui Mihai: 'Valorează exact cât un bocanc găurit'

www.monarhiasalveazaromania.wordpress.com
Ion Iliescu Regele Mihai

Scriitorul Radu Paraschivescu a lansat un atac dur la adresa televiziunilor care au difuzat mesajul lui Ion Iliescu în ziua decesului Regelui Mihai.

”A-l cita pe Ion Iliescu într-o asemenea împrejurare nu înseamnă a-ţi face meseria, cum cred unii dintre cei în cauză, ci, dimpotrivă, a ţi-o călca în picioare. A te mutila profesional. A nu mai şti – sau poate a nu mai vrea – să desparţi grâul de neghină. A face reclamă la prezervativele cu aromă de banane în timpul unei slujbe dintr-o catedrală catolică. Există lucruri care pur şi simplu nu se fac, iar acesta e unul dintre ele”, a scris Paraschivescu, într-un articol pentru Digi24.

Citește și: Mărturie șocantă a bătrânului lovit în Piața Victoriei: 'Am să-mi cumpăr un aruncător de flăcări'! Dezvăluiri despre agresorul său

Radu Paraschivescu amintește apoi de momentul în care Regele Mihai a fost întors din drum și forțat să părăsească teritoriul României. Și asta se întâmplat în 1990, la capătul primului an de democraţie originală marca Ion Iliescu, când propaganda şi manipularea FSN-ului puteau deraia la nesfârşit, fiindcă nu avea cine şi ce să li se opună.

Paraschivescu mai amintește și de atiudinea comandantului de atunci al Serviciului Paşapoarte, Valeriu Rozoleanu, care anunțase sechestrarea Regelui pe motiv că a pătruns ilegal în țară. Asta deși Mihai I avea viză.

”Valeriu Rozoleanu, care intuise în Maiestatea Sa un precursor al Statului Paralel, vorbeşte astfel: „Îl rog foarte mult să mergem la avion. Îi pun acest lucru în vedere, ca să nu depăşim cadrul şi să nu fim puşi în situaţia ca să se ia măsuri în sensul de a-l invita în alt sens”. Primitivismul cazon al exprimării nu poate ascunde ameninţarea. Aşa şi nu altfel i se adresează un ofiţer al regimului Ion Iliescu celui care era ultimul Rege al României”, povestește Radu Paraschivescu.

Citește și: Băsescu îl `dă de gol` pe Iohannis: Asul din mâneca preşedintelui în scandalul legilor justiţiei

Ccriitorul insistă că părerea lui Ion Iliescu, după moartea Regelui Mihai, valorează fix cât un ”bocanc găurit”.

Paraschivescu găsește și o explicație pentru faptul că Iliescu a remarcat patriotismul Regelui abia după ce acesta a murit: suveranul nu mai poate răspunde şi nu se mai poate apăra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.