Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj emoţionant al lui Alberto Contador: Ce spune rutierul după ce s-a retras din ciclism / VIDEO

ciclism

Alberto Contador, unul dintre cei mai buni ciclişti din era post Armstrong, şi-a anunţat retragerea din activitate. Rutierul în vârstă de 34 de ani a declarat că Turul Spaniei 2017 va fi ultima sa cursă ciclistă din carieră. Contador a explodat în urmă cu un deceniu reuşind să câştige Turul Franţei 2007. Rutier la Discovery, Contador i-a depăşit atunci pe Cadel Evans de la echipa Predictor-Lotto. Pentru Contador a urmat un lung şir de succese. A câştigat Turul Franţei în anii 2009 şi 2010, dar ultimul titlu i-a fost retras din cauza unui scandal de dopaj în care ibericul a fost depistat pozitiv.

Spaniolul s-a impus de două ori în Giro D’Italia şi de trei ori în Vuelta D’Espagna. Ultimul mare tur pe care l-a câştigat a fost Giro, în anul 2015. În ultimii ani, Contador nu a putut să se ridice la nivelul său de acum 10 ani, fiind mereu printre favoriţi în Le Tour, însă nu a reuşit niciun podium.

Alberto Contador a fost depistat pozitiv în luna septembrie a anului 2010. Ibericului i-a fost găsit clembuterol într-o probă de urină recoltată în timpul Turului Franţei. Din cauza acestui scandal, Contador a fost deposedat de Turul Franţei 2010, dar şi de Il Giro 2011.

Alberto Contador şi-a anunţat retragerea printr-un video postat pe o reţea de socializare: „Salut pe toată lumea! Fac acest video pentru a vă anunţa două lucruri… Primul, că vor participa în următoarea Vuelta a Espana, din 19 august, iar, al doilea, că va fi ultima mea cursă ca ciclist profesionist… O spun fericit şi fără tristeţe. Este o decizie pe care am gândit-o foarte bine şi m-am gândit că nu există un mod de a-mi lua adio mai bun decât printr-o cursă de casă în ţara mea… Sunt sigur că vor fi trei săptămâni minunate în care mă voi bucura de afecţiunea voastră şi abia aştept ca acestea să aibă loc. Salutări şi ne vedem pe şosea de pe 19 august”, a fost mesajul postat de Contador.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.