Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajele private ale lui Carles Puigdemont au ajuns în presă: Strategia liderului catalan a fost devoalată

bloomberg.com
Carles Puigdemont

Separatistul Carles Puigdemont a recunoscut miercuri că a avut ”îndoieli” cu privire la candidatura sa la preşedinţia Cataloniei, pe care dă asigurări că şi-o menţine, în urma difuzării de către o televiziune spaniolă a unui mesaj privat în care acesta aruncă prosopul, relatează AFP.

Emisiunea "El Programa de Ana Rosa" a postului privat Telecinco a publicat o serie de mesaje adresate marţi seara de Carles Puigdemont lui Toni Comin, un fost membru al Guvernului catalan destituit de Madrid, scrie news.ro.

Citeșe și: Guvernul Dăncilă bagă bani în buzunarele bugetarilor! Ce a adoptat AZI noul Executiv și cine sunt cei vizați

În aceste mesaje, Carles Puigdemont comentează amânarea sesiunii vizând să-l învestească marţi în Parlamentul catalan şi apreciază că a fost ”sacrificat” în urma unui plan ”al Moncloa”, Guvernul spaniol.

Postul a obţinut aceste mesaje filmând ecranul telefonului deputatului Toni Comin, instalat la fel ca el în Belgia, în timp ce asista la o reuniune a partidului naţionalist flamand N-VA.

Citeșe și: Își încearcă NOROCUL și în Capitală! Cu ce afacere PĂTRUNDE fiul lui Dragnea în București

Puigdemont îi scrie că totul ”s-a terminat” şi că se va consacra apărării reputaţiei sale.

Într-o alocuţiune video publicată în acelaşi moment, marţi, Carles Puigdemont dădea, cu toate acestea, asigurări că el este singurul candidat posibil.

Citește și: VIDEO A apărut ÎNTREGUL film al scandalului dintre Boureanu și polițiștii de la Rutieră! Cine a șters URMELE

”Sunt om şi am şi eu momente de îndoială”, a declarat Puigdemont pe Twitter după difuzarea mesajului, însă, a adăugat el, ”nu voi da înapoi, din respect, simţ al recunoştinţei şi angajament faţă de cetăţenii din ţară”.

Ştirea, preluată în toată presa spaniolă, apare la o zi după amânarea sesiunii de învestire a lui Carles Puigdemont de către preşedintele Parlamentului catalan Roger Torrent, un separatist.

Citește și: Nu DISPARE! Ce decizie și-a ÎNTORS Guvernul Dăncilă

Roger Torrent a apreciat că este necesar să o amâne cu scopul de a obţine ”garanţii” care să permită organizarea sesiunii în mod clar şi fără ca Puigdemont să rişte să fie arestat.

Însă anunţul a luat prin surprindere grupul parlamentar al lui Puigdemont, care a dat asigurări că nu a fost consultat, scoţând astfel la lumină disensiuni în interiorul taberei separatiste.

Citește și: SURSE! Un TITAN străin a ÎNGHIȚIT un producător de succes românesc! Tranzacție COLOSALĂ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.