Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medici stupefiați de protestatari: Puneți în balanță masca și sufocarea, unul din cele mai îngrozitoare moduri de a muri / VIDEO

Getty Images
doctor spital medic

Trei medici s-au declarat deranjați, marți, într-o conferință de presă organizată de Ministerul Sănătății, de mesajele anti-mască și anti-restricții ale celor care contestă măsurile din pandemie.

Citește și: Scenariu PSD - Intrăm la guvernare până la Crăciun! (surse)

Simin Aysel Florescu, manager Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş":

  • Privim cu maxima ingrijorare la ce se intampla. In ultimele luni observam cu foarte mare durere cum apar familii intregi bolnave care se imbolnavesc in cascada.
  • Privim cu foarte mare stupoare cum unii spun ca masca ar fi o botnita, un căluș. Masca este un mijloc de protectie pentru a ne proteja de o boala, atat. Vi se pare ca nu pot vorbi sau respira cu masca? Ba da, putem.
  • Din punct de vedere al atitudinii fata de personalul medical, suntem stupefiati cum am ajuns din eroi criminali, asasini, tortionari. Deja toti colegii mei din spital nu mai privim decat asa un pic amuzati la aceste etichete. Ne vom face profesia indiferent cum suntem etichetati dar devine dureros sa-ti petreci aproape toata ziua si soaptea in spital si sa fii etichetat stiu-eu-cum. Noi nu facem dacat sa vindecam sau sa amelioram.

Ștefan Lazăr, medic la spitalul Victor Babeș:

  • A hudui o ambulanta mi se pare de neinteles.
  • Vin cazuri foarte grave, nu mai avem loc sa le manageriem si ca si medic de garda poate jumatate din timp il alocam telefoanelor pentru acesti oameni sa le gasim un loc
  • Le spun celor care zic ca masca e un lucru rau sa puna in balanta masca cu sufocarea. E unul din cele mai ingrozitoare moduri de a muri.
  • Noi suntem la maxim, peste maxim nu se poate. Este o frustrare pe care o resimtim toti idn sistem, trecem peste asta, dar rugam ca macar acest bruiaj din jurul nostru sa se diminueze

Bogdan Dinu, medic primar medicina urgenta la UPU SMURD al Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti:

  • Nu v-am cerut nimic altceva decat sa ne lasati sa ne facem treaba, nu am cerut salarii mai mari, nu am cerut pauze, doar sa ne lasati sa ne facem treaba, asta e tot ce vrem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.