Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul ALDE după anularea votului privind grațierea corupților: 'NU am susținut'

alde.ro
alde

ALDE a fost întotdeauna pentru combaterea corupţiei, nu a susţinut amendamentele privind graţierea acestor fapte, aşa cum nici Guvernul din care face parte nu le susţine, a declarat joi vicepreşedintele formaţiunii Andrei Gerea.

"Înţeleg că nici partenerul din guvernare, prin vocea preşedintelui, nu susţine amendamentele respective, vorbim aici de nişte amendamente depuse de anumiţi parlamentari. Nu este corect să generalizăm la nivelul întregului Parlament o activitate a unui parlamentar", a precizat Gerea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

El a adăugat că, "până una-alta", este greşit să se vorbească despre o poziţie a Parlamentului în această problemă, "atât timp cât vorbim de un amendament la o anumită lege".

Citește și: Replică DURĂ a lui Șerban Nicolae la atacul lui Liviu Dragnea

"Trebuie menţionat că avem totuşi o procedură legislativă aflată în derulare, avem o propunere şi o susţinere a Guvernului pentru o anumită formă şi pe ea probabil că se va merge în continuare, pentru că e normal, tradiţional ca majoritatea să susţină şi Guvernul, mai ales în chestiunile sensibile", a afirmat el.

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, Norica Nicolai, a opinat că pe marginea proiectului legii graţierii trebuie să existe o dezbatere serioasă, inclusiv cu jurnaliştii, dar şi cu oamenii simpli, pentru ca aceştia să îşi poată spune punctul de vedere.

"O lege, dacă nu este acceptată şi dezbătută în societate, riscă să producă efecte perverse. Este un subiect pe care l-am creat noi, va trebui să venim şi să gândim această lege cu privire la graţiere ca una din măsurile de politică penală, care să ne ajute să îndeplinim standardele CEDO. Până atunci este foarte greu sau este foarte uşor din perspectivă populist-penală să spui e bine aşa, nu e bine aşa, dar cred că Parlamentul trebuie să lucreze cumva profesionist şi eu nu m-aş grăbi să dau un vot la această lege, aş prefera o discuţie cu ministrul Justiţiei şi cei relevanţi, să vedem ce alte tipuri de măsuri este dispus Guvernul României să ia pentru a face eficientă această decizie şi atunci discutăm ce populaţie ne iese din penitenciar, dacă oamenii aceştia au o şansă să se îndrepte. Să fim serioşi, noi avem nevoie de oameni care să revină în societate, nu care să se întoarcă în mod tradiţional în închisoare", a explicat Norica Nicolai, conform Agerpres.

Ea a spus că numărul persoanelor condamnate pentru corupţie este de doar 200 şi ceva, iar decizia de graţiere a persoanelor condamnate pentru corupţie "nici nu strică, nici nu ajută".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.