Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul ascuns transmis de Traian Băsescu pentru foștii PD-L-iști: Nicușor Dan este vizat în mod direct

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu semn deget depunere juramant moldova

Traian Băsescu a anunțat că PMP va negocia cu PNL pentru a prelua numele de PD-L. El îi invită indirect în acest sens pe foștii reprezentanți ai PD-L, fideli lui probabil și acum, să voteze cu el în cursa pentru Primăria Capitalei. De altfel, Băsescu susține că miza pentru el în această bătălie nu este Nicușor Dan, ci Gabriela Firea.

Europarlamentarul Traian Băsescu vrea ca formațiunea să poarte încă de la alegerile generale din 2020 denumirea partidului care a câștigat de două ori Președinția României și de trei ori Primăria Capitalei.

„Este o variantă pe care eu nu o exclud, cum nu exclud nici varianta ca PNL să se bucure de un eventual eșec al PMP, adică să nu treacă pragul, în speranța absorbirii PMP, numai că noi lucrăm acum și chiar vom avea negocieri cu PNL să ne permită să reluăm numele tradițional al PD-L, care este un partid care a dat două funcții de Președinte al României și trei mandate de primar general. Deci este un partid care, din păcate, și-a răsturnat propria istorie – e adevărat, o istorie nouă – în mod mult prea ușor în tradiția Brătienilor. PD-L, repet, este un partid care a câștigat de trei ori Primăria Capitalei și de două ori Președinția României”, a spus Traian Băsescu.

Referitor la formalități și la posibilitatea ca acestea să presupună în mod obligatoriu și un acord din partea PNL, Traian Băsescu a explicat: „Noi nu știm ce condiții de radiere a PD-L s-au pus și pentru a nu deschide procese inutile de schimbare a numelui trebuie să ne înțelegem cu ei pentru a fi de acord să preluăm numele PD-L, pentru un motiv simplu – toți membrii PMP sunt PD-L-iști. PD-L-iști care n-au vrut să devină urrmași ai lui Brătianu. Au zis, nu vrem urmașii Brătienilor, vrem să cinstiți, urmașii lui Petre Roman, că asta suntem! Urmasii Bratienilor... rămâneți la PNL. Cine e urmașul lui Petrică și al FSM haideți la PMP!”

Întrebat dacă se reia tradiția PD-L chiar și din punct de vedere al oamenilor sau totul se va rezuma la denumire, Traian Băsescu a afirmat: „Păi, nu numai cu numele! Noi sperăm că tot mai mulți dintre cei care regretă dispariția PD-L să vină la masă. Eu nu o să dau nume. Oricine vrea să revină în PD-L va fi binevenit dacă reușim această schimbare de nume după alegeri. După alegerile locale”.

Despre posibilitatea ca PMP să figureze sub denumirea de PD-L la alegerile generale din 2020, Traian Băsescu a subliniat: „Sperăm că va fi posibil, da!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.