Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul confidenţial trimis de Dan Barna către conducerea USR: Negocieri avansate cu Cioloş, înainte de o decizie statutară (Document)

barna-ciolos-usr-plus

Comisia de negociere USR-PLUS se va întâlni joi, 31 ianuarie, pentru a pune la punct ultimele detalii ale colaborării dintre cele două partide: denumirea alianţei, gestionarea fondurilor şi perspectivele de colaborare post-europarlamentare. Abia ulterior, pe 2 februarie, ar urma să se ia o decizie în Comitetul Politic al USR sau, dacă nu se ajunge la o înţelegere în forul de conducere al partidului, că se consulte filialele.

CITEȘTE ȘI: Experţii în securitate avertizează: Ce rişti dacă îţi iei telefonul mobil cu tine la baie

În scrisoarea trimisă luni membrilor Comitetului Politic al USR, marcată "confidenţial", Dan Barna îşi exprimă nemulţumirea faţă de amânarea pe joi a discuţiilor despre alianţă, dar şi faţă de posibilitatea prelungirii cu încă două săptămâni, până pe 10 februarie, a deciziei finale. Sâmbătă, 2 februarie, Dacian Cioloş ar urma să participe la şedinţa Comitetului Politic al USR, iar Dan Barna la şedinţa conducerii PLUS. Potrivit scrisorii, există şi subiecte pe care reprezentanţii celor două formaţiuni s-au contrat.

Dan Barna ataşează scrisorii şi câteva concluzii dintr-un sondaj comandat de USR. Astfel, USR şi PLUS se luptă pentru acelaşi electorat, motiv pentru care alianţa ar fi cea mai bună variantă. Pro România este văzut ca o alternativă curată de români, însă "fură" electorat mai mult de la PSD. Klaus Iohannis şi Gabriela Firea sunt cele mai apreciate personalităţi politice, iar partidele care vor obţine susţinerea lor la europarlamentare vor avea un avantaj serios.

Comitetul Politic al USR este structura colegială de conducere a partidului care coordonează activitatea politică a partidului între Congresele USR. Comitetul Politic se constituie din membrii Biroului Naţional, parlamentarii şi europarlamentarii USR, preşedinţii filialelor judeţene, preşedinţii filialelor locale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti şi preşedintele filialei Diaspora, Liderii de Grup ai consilierilor locali USR.

CITEȘTE ȘI: Mâini și picioare calde când este foarte frig afară? AFLĂ CUM!

Scrisoarea integrală semnată de Dan Barna:

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.