Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul de final de mandat al preşedintelui Republicii Moldova, adresat oamenilor de cultură

Aflat la final de mandat, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti a făcut un apel către reprezentanţii mass-media şi oamenii de cultură, îndemnându-i să combată falsurile şi să apere valorile democratice, istorice, culturale şi limba româna, informează joi Radio Chişinău, potrivit agerpres.

"Oricând, în cazul în care ar putea să se revină la subiectele de identitate, limbă, istorie, de puterea inteligenţei şi a cunoştinţelor dumneavoastră va depinde cât de mic sau cât de mare poate fi răul generat de puterea politica', se spune în mesajul preşedintelui Timofti adresat jurnaliştilor şi scriitorilor.

"Gradul de democratizare a unei societăţi este estimat în funcţie de cât de liberi, independenţi, nepărtinitori şi obiectivi sunt reprezentanţii mass-media. Toţi avem nevoie de onestitate şi corectitudine. Iar dacă presa se încadrează în aceşti parametri ai moralităţii, o societate are doar de câştigat', se mai spune în mesajul preşedintelui Timofti.

 

Joia aceasta este ultima zi în care Nicolae Timofti este preşedinte al Republicii Moldova. El a preluat preşedinţia în martie 2012, fiind ales în funcţie de către parlament, la capătul unei crize care a durat aproape trei ani.

Nicolae Timofti îi va preda mâine mandatul de preşedinte lui Igor Dodon, care a câştigat alegerile prezidenţiale prin vot direct, în luna noiembrie a acestui an, în faţa contracandidatei Maia Sandu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.