Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul de Paște al lui Dacian Cioloș - Aşa cum Isus Hristos a învins suferinţa şi moartea, aşa trebuie să ştim şi noi să păstrăm aprinsă lumina speranței

Inquam Photos/ Octav Ganea
Dacian Ciolos

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, afirmă, într-un mesaj de Paşti, că, „aşa cum Mântuitorul nostru Isus Hristos a învins suferinţa şi moartea, aşa trebuie să ştim şi noi să păstrăm aprinsă lumina speranţei, chiar şi atunci când ni se pare că nu vom răzbi şi că suntem copleşiţi de tot ce se întâmplă în ţară şi în jurul nostru”.

„Există câteva momente sacre de-a lungul unui an care ne îndeamnă să lăsăm deoparte şi munca, dar şi grijile de zi cu zi. Sunt momentele în care încercăm să regăsim bucuria din noi şi cu deosebire bucuria de a fi cu cei dragi. În aceste zile de sărbătoare uităm de greutăţi, de apăsări şi depărtări, pentru a ne întoarce gândurile către oamenii şi lucrurile care ne fac să fim cu adevărat noi înşine, care dau un înţeles vieţii noastre”, scrie Dacian Cioloş pe contul său de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorilor nu le-a venit să creadă: Efectul combinaţiei dintre ciocolată şi vin roşu asupra celulelor

Fostul premier spune că Sărbătoarea Învierii Domnului este unul dintre evenimentele binecuvântate fără de care nu am fi ceea ce suntem: oriunde ne-am afla în lume, ne simţim aproape unii de alţii de îndată ce ouăle roşii, pasca şi lumina sfântă vin să ne umple din nou sufletul cu fericirea aceea care e sădită adânc în noi şi nicicând pierdută, de când eram copii şi trăiam cu atâta emoţie aceste clipe sacre.

„În noaptea Învierii şi în ziua de Paşti, familiile se adună după ritualuri străvechi şi bine păstrate, uită de supărări şi de întristări, pentru a lua lumina care să le călăuzească paşii pentru încă un an. Eu sunt foarte fericit că pot să mă întorc anul acesta în satul copilăriei mele din Sălaj, acolo unde priceasna de Înviere e mai frumoasă ca oriunde, pentru că e Acasă. Dragi români din lumea largă, dacă în aceste zile viaţa şi munca nu v-au îngăduit să vă întoarceţi în satele şi oraşele voastre natale, să nu uitaţi mai ales că Sărbătoarea Învierii Domnului este sărbătoarea luminii şi a speranţei. Aşa cum Mântuitorul nostru Isus Hristos a învins suferinţa şi moartea, aşa trebuie să ştim şi noi să păstrăm aprinsă lumina speranţei, chiar şi atunci când ni se pare că nu vom răzbi şi că suntem copleşiţi de tot ce se întâmplă în ţară şi în jurul nostru. Vă îndemn şi eu să rămâneţi aproape de cei dragi, să vă preţuiţi părinţii, fraţii şi copiii. Vă încurajez să nu vă lăsaţi doborâţi de necazuri şi să aveţi încredere că vom putea trece împreună peste toate greutăţile”, încheie Dacian Cioloş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.