Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul 'Jos PSD', proiectat pe faţada Parlamentului. Primăria Capitalei a ameninţat cu plângeri penale

Facebook/ Liviu Ardelean
jos psd parlament

Protestatarul Cristian Dide a proiectat sâmbătă seară cu laser pe sediul Parlamentului mesajul ”Jos PSD”. Mesajul a fost proiectat când piața de lângă Parlament era plină cu ocazia evenimentului iMapp Bucharest, un festival internațional de proiecții video.

"Având în vedere situația socio-economică a României, am vrut să profit de ocazia iMapp, de faptul că se strânge foarte multă lume aici, am vrut să le reamintesc răul pe care îl care face PSD pentru această țară. De aceea am proiectat mesajul Jos PSD pe clădirea Parlamentului. Mă aștept ca cei prezenți aici să înțeleagă că trebuie să fie prezenți în stradă și pentru chestiuni civice și trebuie să cerem demisia guvernului și a acestui Parlament plin de persoane penale", a declarat Cristian Dide pentru G4Media.ro.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Gestul zilnic prin care te expui la multe afecțiuni grave

content-image

Anterior, organizatorul concursului care se defăşoară în Piaţa Constituţiei, o structură din subordinea Primăriei Capitalei, ameninţase cu plângeri penale în caz de perturbări:

"În legătură cu informațiile apărute în spațiul public legate de faptul că un grup de persoane vor perturba în mod premeditat concursul internațional de videomapping IMapp, care va avea loc în Piața Constituției în această seară, transmitem următoarele precizări:

Organizatorul evenimentului, creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, anunță public faptul că va face plângere penală împotriva tuturor celor care aleg să instige premediat la tulburarea liniștii publice în timpul unui concurs internațional de videomapping, la care participa echipe din 10 zece țări din întreagă lume.

Evenimentele din această seară fac parte din manifestările organizate cu ocazia Zilelor Bucureștiului, la aniversarea a 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureștiului, și la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

Cele 10 echipe ale căror lucrări vor fi prezentate la iMapp Bucharest 2018 sunt: Silă Sveta din Rusia, Go2 Productions din Canada, LosRomeras and OTUCINEMA din Spania, NullPixel din Mexic, SKG Media din China, United Motion Labs din Austria, Mindscape Studio din România, OCUBO din Portugalia, ArtZebs din Ucraina și Vision Impossible dinOlanda.

În această seară, începând cu ora 19, în Piață Constituției sunt programate concerte The Mono Jacks și Hurts, iar ulterior are loc concursul internațional iMappBucharest - unul dintre cele mai mari spectacole de 3D videomapping din lume, care aduce design-ul, artă contemporană și spectacolul, direct pe fațada de 23.000 de metri pătrati a Palatului Parlamentului. De-a lungul celor patru ediții, iMapp a reunit un public de peste 240.000 de spectatori."

CITEȘTE ȘI: De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.