Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Marinei Române

iohannis semneaza

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbată un mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române. Mesajul a fost citit de către domnul Ion Oprișor, consilier prezidențial, Departamentul Securității Naționale:

Prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, la data de 15 august, a devenit, prin tradiţie, şi Ziua Marinei Române. Această dublă sărbătoare îmi oferă plăcutul prilej să adresez salutul meu tuturor celor care slujesc cu devotament şi dăruire întinderile albastre - marinari militari şi civili deopotrivă, constructori navali şi lucrători portuari - profesionişti care au purtat drapelul României la catarg şi în suflet pe mările şi oceanele lumii.

În semn de preţuire şi respect pentru înaintaşi, se cuvine ca, acum, la ceas aniversar şi comemorativ, să aducem un pios omagiu tuturor celor care şi-au dedicat viaţa acestei nobile meserii şi care s-au jertfit pentru gloria pavilionului tricolor.

Prin calitatea şi nivelul de pregătire la standarde moderne ale celor care îşi servesc astăzi ţara în cadrul Forţelor Navale Române, categorie de forţe care, la 22 octombrie 2015, împlineşte 155 de ani de la constituire, Marina noastră militară se evidenţiază ca o structură de forțe echilibrată, în măsură să-şi îndeplinească misiunile specifice, atât în plan naţional, cât şi în cel al operaţiilor executate în cadrul iniţiativelor regionale ori sub egida NATO şi a Uniunii Europene.

Anul acesta, în contextul actualei crize manifestate în vecinătatea noastră, Forţele Navale se remarcă prin participarea activă la iniţiativa ATLANTIC RESOLVE SOUTH, prin componenta sa regională, BLACK SEA RESOLVE, iniţiativă care pune accent pe instrucţia în mediul multinaţional, în vederea îndeplinirii misiunilor stabilite în cadrul sistemului de securitate naţională şi internaţională. 

Pentru înaltul profesionalism și rezultatele remarcabile obţinute de-a lungul anilor, în semn de apreciere, am dat curs propunerii Ministrului Apărării Naţionale pentru decorarea Drapelului de luptă al Statului Major al Forţelor Navale cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

La această sărbătoare, cu rezultate deosebite se prezintă şi marinarii poliţişti de frontieră, care îşi demonstrează permanent devotamentul şi competenţa în securizarea frontierelor maritime şi fluviale, cu un accent deosebit pe frontierele externe ale Uniunii Europene.

Cu prilejul Zilei Marinei Române, doresc, totodată, să le transmit tuturor celor care profesează în domeniile cu specific naval sau sunt alături de aceştia, familiilor lor, multă sănătate, bucurii şi realizări în activitatea viitoare. Fie ca protectoarea marinarilor români, Sfânta Fecioară Maria, să vă însoţească şi să vă ocrotească, oriunde veţi fi!

La mulţi ani şi bun cart înainte!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.