DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Mesajul lui Klaus Iohannis, transmis cu ocazia celei de-a XV-a ediții a Galei Societății Civile

captura youtube
Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 12 iunie a.c., un mesaj cu ocazia celei de-a XV-a ediții a Galei Societății Civile. Mesajul a fost prezentat de către doamna Ligia Deca, Consilier de Stat, Departamentul Educație și Cercetare.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Ajunsă la cea de-a XV-a ediţie, Gala Societăţii Civile este deja un eveniment cu tradiţie, fapt pentru care vă felicit şi vă transmit gândurile mele bune cu speranţa că veţi continua să promovaţi Binele în România.

Cu acest prilej, felicit pe toţi cei înscrişi în competiţie, pentru că implementează proiecte menite să producă schimbări pozitive în societate. Apreciez în mod deosebit această festivitate pentru că oferă recunoaştere şi vizibilitate proiectelor de succes şi, totodată, oamenilor care au muncit, s-au dedicat şi implicat pentru a face bine.

Felicit întreg sectorul asociativ pentru seriozitatea şi dăruirea cu care serveşte şi apără interesele oamenilor şi ale comunităţilor. De asemenea, admir modul în care a reuşit de multe ori să protejeze pe cei vulnerabili, dar și democraţia, statul de drept, pădurile și parcurile. Sunt enorm de mulţi oameni şi asociaţii care merită aprecierea mea pentru că s-au dedicat în ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale şi a celor care provin din medii dezavantajate. Mai mult, de fiecare dată când cultura, patrimoniul, clădirile, bogăţiile naturale au fost în pericol salvarea a venit de la dumneavoastră, aţi găsit imediat soluţii, v-aţi adunat forţele, cunoștințele şi aţi acționat. Apreciez sprijinul pe care îl oferiţi de fiecare dată, cu promptitudine, atunci când vine vorba de schimbări şi reforme legislative. Pe această cale, vă încuraje z să continuați să contribuiți activ, să vă exprimați liber punctele de vedere pentru că numai în acest mod putem ajunge la un consens care să aibă şi efecte pozitive.

Sectorul neguvernamental a reuşit să se impună ca factor determinant în societatea noastră pentru că şi-a asumat schimbări reale, fie că vorbim de bună guvernare sau de îmbunătăţirea vieții oamenilor din diferite comunităţi.

Societatea civilă, de-a lungul timpului, a reuşit să se dezvolte şi să se organizeze prin asumarea responsabilităţii în faţa unor nevoi sau probleme. Cei prezenţi în cadrul acestui eveniment reprezentaţi motorul schimbărilor bune din România, prin muncă şi implicare activă în comunităţi, prin faptul că reuşiţi să lăsaţi o amprentă pozitivă în viaţa multor oameni.

Organizațiile non-guvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea şi scoaterea lor la lumină, ci prin implicare concretă, cu răspunsuri şi soluţii practice. Rolul societăţii civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportam la evenimentele recente. Prezenţa dumneavoastră în diferite regiuni, în diferite domenii, la momentul potrivit reprezintă o contribuţie esenţială în dezvoltarea dinamică a societăţii noastre.

În calitate de Preşedinte, am avut numeroase ocazii în care am discutat cu reprezentanţi ai societăţii civile, din domenii diferite, întâlniri în urma cărora am apreciat dorinţa de implicare şi mai ales ideile valoroase. Ca mediator între stat şi societate, întotdeauna voi încerca să facilitez un dialog deschis şi onest pentru că doar aşa consider că putem progresa împreună.

Vreau să colaborăm la fel în continuare, să lucrăm împreună, să împărtășim şi să învăţăm unii de la alții pentru a putea avansa proiecte care să aducă rezultate concrete şi de lungă durată.

Vă asigur de întreaga mea deschidere, disponibilitate şi dorinţă de a face lucruri bune împreună.

Vă urez mult succes în continuare!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.