Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul lui Varol Amet la sărbătoarea primăverii, NAWREZ: 'Îi îndemn pe toți să respecte normele legale pentru a păstra darurile cele mai de preț de la Allah'

Facebook
Varol Amet

Se împlinesc anul acesta 6 ani de la momentul în care Parlamentul a adoptat, la inițiativa lui Varol Amet, deputat al Uniunii Democrate Turco-Tătare din România, Legea 333 din 25 noiembrie 2015, prin care ziua de 21 martie devine zi oficială de sărbătoare pentru minoritatea tătară-turco musulmana din țara noastră.

21 martie este o zi cu totul și cu totul specială pentru comunitatea tătară din România – Nawrez-ul – sărbătoare asemănătoare Paștelui creștin, eveniment ce marchează debutul primăverii și a anului nou. Cu acest prilej, femeile fac curățenie în casă și pregătesc cele mai bune bucate, vopsesc ouă în trei patru culori (roșu, galbe, verde și albastru), bărbații merg la geamie, iar copiii colindă, primind drept răsplată dulciuri și bani.

Deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Varol Amet, transmite un mesaj de felicitare și mulțumire membrilor  UDTTMR si a celor care sarbatoresc NAWREZ-ul.

„Din păcate – anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, nu vom putea organiza la nivel national evenimentele noastre tradiționale. Nawrez-ul este prin excelență o sărbătoare a vieții, a renașterii, a bucuriei sufletului, a respectului față de ceilalți. De aceea, îi îndemn pe toți să respecte normele legale de prevenire a pandemiei, sa fie alături de cei dragi, pentru a păstra darurile cele mai de preț de la Allah – viața și sănătatea! Tuturor vă doresc sănătate, un Nawrez fericit și o primăvară frumoasă! NAWREZ QAYIRLI BOLSIN!”, a declarat Varol Amet.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.