Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul Patriarhului Daniel de Ziua Regalităţii: 'Aducem un omagiu de recunoştinţă pentru tot ceea ce Monarhia Română a realizat benefic pentru popor'

basilica.ro
patriarhul daniel

Patriarhul Daniel a transmis luni familiei regale un mesaj de felicitare prin care a adus un omagiu de recunoştinţă pentru tot ceea ce Monarhia Română a realizat benefic pentru popor în plan spiritual, cultural, edilitar, educaţional şi social-filantropic, arată News.ro.

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate peste poporul român prin faptele luminoase de vitejie şi de înţelepciune ale regilor României, cărora le aducem un pios omagiu de recunoştinţă pentru tot ceea ce Monarhia Română (1881-1947) a realizat benefic pentru poporul român în plan spiritual, cultural, edilitar, educaţional şi social-filantropic”, a transmis el.

Luni, la Catedrala Patriarhală, sunt comemoraţi regele Carol I şi regina Elisabeta, regele Ferdinand şi regina Maria, regele Carol al II-lea şi regina Elena, regele Mihai şi regina Ana, a mai precizat Patriarhul.

„În 2021 se împlinesc 155 de ani de la întronizarea domnitorului Carol I (1866) şi 140 de ani de la încoronarea acestuia ca rege al României (1881), precum şi 100 de ani de la naşterea regelui Mihai I al României”.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat că se roagă pentru ca „Iisus să ne ajute să păstrăm şi să cultivăm valorile unităţii, libertăţii şi identităţii naţionale, obţinute cu multe jertfe şi multe eforturi spirituale şi materiale, spre binele ţării noastre şi bucuria românilor de pretutindeni”.

Pe 10 mai 1877, principele Carol a semnat Declaraţia de independenţă faţă de Imperiul Otoman (adoptată cu o zi înainte de cele două camere ale Parlamentului) şi el a fost încoronarea rege, patru ani mai târziu, la 10 mai 1881.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.