Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesajul unui general pentru Marcel Vela: Jos mâna de pe Jandarmeria Română!

StirileTVR.ro - Tvr
jandarmeria romana, jandarmi

Fostul șef al Jandarmeriei Române, generalul Antonescu Olimpiodor, consideră că nu este oportună reorganizarea Jandarmeriei, în condițiile în care șeful Internelor, Marcel Vela, a cerut ca în această săptămână să fie finalizat un plan de restructurare al instituțiilor subordonate, potrivit Q Magazine:

„Actuala formă de organizare este asemănătoare cu cea a instituțiilor similare din state cu o vastă experiență în domeniu (Franța, Italia, Spania etc) și apreciată în organismele internaționale din care face parte Jandarmeria Română (FIEP, FFE). Nu cred că este oportună o astfel de inițiativă în actuala conjunctură geostrategică internațională. Nu s-a luat în calcul impactul financiar. Care sunt cheltuielile determinate de restructurări, mutări, dislocări, detașări etc.? În urma unei analize lucide și judicioase s-ar putea găsi variante de economii și în actuala organizare.

Operativitatea și mobilitatea actualelor structuri sunt mai eficiente decât în varianta propusă: este mai lejer să dispersezi pentru misiuni o structură omogenă decât să o constitui din subdiviziuni. Jandarmeria Română are forma de organizare pe principii militare, ca un Sistem unitar de forțe și mijloace dispus conform organizării administrative actuale a țării. Să se schimbe organizarea administrativă a României și abia apoi se va putea acționa în consecință.

Altele sunt prioritățile țării, ale Ministerului și ale Jandarmeriei Române, nu sancționarea unei instituții eficiente, chiar dacă la un moment dat a răspuns/nu a răspuns, a acționat/ nu a acționat pe placul uneia sau alteia dintre forțele de pe eșichierul politic. Nu cred că s-au găsit cei mai reprezentativi sfătuitori pentru a analiza viitorul unei arme de elită a Sistemul Național de Apărare a Țării. Mă refer, desigur, la protestatarul de profesie Dide dar și la alții. Jos mâna de pe Jandarmeria Română!”

Vezi si: SURSE De ce nu-l sacrifică PNL pe Ludovic Orban: planul spectaculos pregătit de liberali în Parlament .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.