Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Meta-căsătorie! Doi americani s-au căsătorit cu identitățile lor digitale în Metavers

newscryp.to
metaverse

Un cuplu Phoenix s-a căsătorit cu identitățile lor digitale în acest weekend în prima căsătorie care a avut loc în metavers, conform cointelegraph.com.

Ceremonia de nuntă a avut loc în Decentraland, cu martori, oficiul Curții Supreme de Justiție Clint Bolick și o mulțime virtuală de 2.000 de invitați sâmbătă.

Mirii, Ryan și Candice Hurley l-au angajat pe Rose Law Group pentru a oficializa legal căsătoria. Fondatorul și președintele grupului, Jordan Rose, susține că a fost prima nuntă găzduită vreodată pe orice metavers bazat pe blockchain.

„Deoarece metaversul este încă la început, am dezvoltat paradigma legală pentru o căsătorie recunoscută legal”, a spus ea pentru Cointelegraph.

Ceremonia de nuntă a avut loc pe moșia Rose Law Group din Decentraland. Grupul de avocatură a dezvoltat un „cadru de meta-căsătorie” prin încorporarea unui „Acord premarital virtual”, care a identificat identitățile virtuale ale cuplului și activele digitale așa cum sunt înregistrate pe blockchain.

Între timp, o „Licență de Meta-căsătorie” a identificat, înregistrat și tokenizat identitățile virtuale ale cuplului și locul căsătoriei pe blockchain ca un simbol nefungibil (NFT). Rose a explicat:

„În prezent, nu există un cadru legal pentru căsătorie în metavers, așa că dacă va fi sau nu obligatorie din punct de vedere juridic este mai degrabă o chestiune de contract.”

„Spre deosebire de lumea reală, metaversul nu este limitat de constrângeri fizice care limitează nunta ta perfectă. Numai în Metaverse, nunta ta de vis cea mai sălbatică și mai imaginativă poate fi o realitate”, a declarat descrierea evenimentului de pe Decentraland. Rose a adăugat:

„Vedem că viitorul metaversului este cu adevărat descentralizat și existând aproape complet pe blockchain, astfel încât viitorul căsătoriei în metavers nu va trebui să aibă o înregistrare a căsătoriei lor în lumea reală.”

Deși cuplul păreau a imaginat o nuntă a viitorului, s-au întâmpinat cu unele probleme tehnice destul de arhaice. Decentraland s-a luptat să gestioneze numărul de invitați prezenți, iar cadourile NFT pentru participanți au fost solicitate rapid la doar aproximativ 20 de minute de la eveniment.

Mai mult, avatarul lui Ryan a fost lăsat pe culoar, deoarece Candice nu a reușit să facă o apariție digitală - dar numai pentru unii invitați. În funcție de participanții la server au fost împărțiți, mireasa purta o rochie, un hanorac sau nu era deloc acolo.

După ce s-a străduit să facă ceremonia să funcționeze pe Decentraland, un participant le-a instruit invitaților să se îndrepte către Instagram-ul Rose Law Group, unde cuplul din lumea reală își pecetea jurămintele printr-un flux live.

În ciuda asigurărilor lui Rose cu privire la legalitatea nunții, se pare că mulți experți în drept rămân neconvinși. Potrivit Ministerului Căsătoriei americane, oamenii trebuie să apară ca ei în viața reală în timpul unei ceremonii legale de nuntă, nu ca omologii lor digitale.

Mai mult, majoritatea statelor din Statele Unite nu permit nici măcar un cuplu să fie căsătorit de un oficiant de la distanță prin intermediul unei conferințe video sau dacă cuplul se află în locații separate în momentul ceremoniei.

Soții Hurley s-au căsătorit în „lumea reală” în urmă cu 14 ani, după ce s-au întâlnit pe portalul de întâlniri Match.com.

Deși nunta este prima de acest gen din multe puncte de vedere, cu siguranță nu este singura instanță în care un cuplu dorește să-și imortalizeze căsătoria pe blockchain.

În aprilie 2021, un cuplu din California care lucrează la schimbul de criptomonede Coinbase a scris un contract inteligent Ethereum pentru a emite „inele” tokenizate ca NFT în timpul nunții lor.

În 2014, Conferința Disney World Bitcoin a găzduit prima nuntă blockchain , înregistrând următorul mesaj pe lanț , „La bine sau la rău, până când moartea ne va despărți, pentru că blockchain-ul este pentru totdeauna”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.