Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metaversul și NFT-urile se află în punctul de vedere al Băncii Populare din China, care vrea să le urmărească cu instrumente de combatere a spălării banilor

coingeek.com
yuan digital criptomonede

Reprimarea de către China a criptografiei se extinde în metaverse și jetoane nefungibile (NFT), a sugerat recent un director al Băncii Populare din China (PBoC).

Vorbind la un summit național privind securitatea financiară, Gou Wenjun, directorul unității de combatere a spălării banilor (AML) din cadrul PBoC, a subliniat riscurile asociate cu lăsarea nereglementate a noilor tendințe ale ecosistemului cripto, cum ar fi NFT-urile și metaversul. El a susținut că, deși oamenii ar folosi respectivele active digitale pentru confidențialitate și aprecierea bogăției, acestea sunt, de asemenea, predispuse să fie utilizate în scopuri ilicite, cum ar fi spălarea banilor și evaziunea fiscală, conform cointelegraph.com

Inovația rapidă a lumii cripto necesită cerințe mai ridicate în ceea ce privește supravegherea riscului și guvernanță, a spus șeful AML, adăugând că natura izolată a cripto, NFT-urilor și a articolelor bazate pe metaverse din lumea reală poate fi folosită ca bani. instrument de spălare.

Sugerând o privire obiectivă asupra evoluției activelor virtuale și a dezvoltării tehnologiilor de bază, Gou a propus „să clarifice împărțirea responsabilităților de supraveghere, să îmbunătățească transparența activelor virtuale și să exploreze utilizarea sandbox-urilor de supraveghere pentru a studia și a judeca esența și natura. a activelor virtuale.”

Ca al doilea pas, Gou a spus că China ar trebui să consolideze monitorizarea și analiza tranzacțiilor cu active digitale. Băncile și serviciile de plată care oferă gateway-uri fiat-to-crypto ar trebui să autentifice expeditorii și destinatarii cu nume reale, îmbunătățind în același timp capacitatea de a identifica tranzacțiile suspecte, a propus el.

Oficialul PBoC a sugerat îmbunătățirea aplicării noilor tehnologii și stabilirea unui sistem de trasabilitate a tranzacțiilor cu active digitale și de urmărire a scenei. Un astfel de sistem ar aplica inteligența artificială, învățarea automată și alte tehnologii pentru a eticheta conturile care fac tranzacții cu adrese sondate.

În sfârșit, Gou este deschis să îmbunătățească cooperarea dintre agențiile de informații financiare din întreaga lume pentru a forma o coaliție internațională pentru a lupta împotriva crimelor legate de cripto. „Centrul de combatere a spălării banilor va continua să aprofundeze schimbul de informații și cooperarea de co-investigație cu 60 de agenții de informații financiare de peste mări”, a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.