Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metoda care a avut rată de succes în aproape 100% din cazuri: Cum scăpau românii de divorț, cu sute de ani în urmă

facebook.com
divort cuplu

Metoda care a avut rată de succes în aproape 100% din cazuri: Cum scăpau românii de divorț, cu sute de ani în urmă

Românii din Sibiu apelau în urmă cu sute de ani la o singură tehnică pentru a nu ajunge la divorț. Cuplurile căsătorite se împăcau și își trăiau viața împreună mai departe.

La biserica fortificată din Biertan, județul Sibiu, românii au reușit preț de secole să își salveze căsniciile, respectând un singur ritual.

În cadrul acestei biserici, construite în secolul al XII-lea, exista o cameră numită "camera împăcării", unde erau închiși soții care aveau în plan să divorțeze. Aceștia aveau la dispoziție un singur exemplar din cele necesare, respectiv, un scaun, o lingură, un pat, pe care trebuiau să le împartă.

Timp de 300 de ani, această metodă a dat roade, pentru că doar un singur cuplu a ajuns la divorț, restul s-au împăcat

”Se numea ”camera împăcării” sau închisoarea conjugală și se afla în bastionul cetății. Bastionul este muzeu acum, camera a fost amenajată în alt loc. Acolo, povestesc oamenii că ar fi fost doar un scaun, o masă, un pat, o farfurie, o lingură și o furculiță și erau închiși soții până se împăcau.

Acolo erau nevoiți să comunice folosind acele obiecte care existau doar într-un singur exemplar. Erau nevoiți să mănânce cu aceeași lingură, din aceeași farfurie, să împartă patul. Știm din monografie ca multumita acestei "instituții binecuvântate de Dumnezeu, în timpul episcopiei, timp de aproape 300 de ani, a avut loc un singur divorț. Camera împăcării s-a desființat în momentul în care episcopul a plecat din Biertan, în anul 1868, fiindcă el conducea judecata”, a povestit preotul din Biertan, Ulf Ziegler, potrivit stiridecluj.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.