Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metodă inedită de a 'fura' energie electrică: 'Maimuță' montată în contoare, dirijată cu telecomanda - Polițiștii au făcut percheziții în Olt

Trei persoane au fost reținute în Olt, în urma mai multor percheziții efectuate într-un dosar de furt de energie electrică. În furt sunt implicați și angajați ai firmelor furnizoare.

Perchezițiile au avut loc joi, 13 octombrie 2022, pe raza județului Olt. Anchetatorii au descoperit la mai multe adrese contoare de energie electrică „adaptate” pentru a putea întrerupe cu o telecomandă înregistrarea consumului.

Conform anumitor surse, adresele vizate sunt din localitățile: Brebeni, Crâmpoia, Caracal, Mărunței, Găvănești, Piatra-Olt și Slatina, fiind vorba atât de persoane fizice, cât și de firme.

„În dimineața zilei de 13 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, din județul Olt, bănuite de furt și deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice”, a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Anchetatorii au descoperit și cum se realiza furtul. „Din cercetări a reieșit că persoanele ar fi montat în interiorul contoarelor electrice, contra unor sume de bani, un dispozitiv telecomandat, în scopul consumării de energie electrică, din rețeaua publică, fără a fi înregistrat consumul și fără a putea fi facturată cantitatea de energie electrică consumată, prejudiciul urmând a fi stabilit ulterior”, au mai precizat polițiștii.

Nouă persoane au fost conduse la audieri, la percheziții descoperindu-se și ridicându-se mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite. Trei dintre acestea, persoane bănuite că montau dispozitivele care împiedicau înregistrarea consumului, au fost reținute.

„În urma probatoriului administrat, în aceeași zi, pe numele a trei persoane au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, acestea fiind introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de azi, 14 octombrie 2022, să fie prezentate instanței de judecată, cu propuneri legale”, mai precizează Poliția Olt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.