Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metoda medicală de identificare CLARĂ şi URGENTĂ a infestării cu coronavirus - Ce descoperire ESENŢIALĂ au făcut cercetătorii

Nos
medici coronavirus italia

Pentru diagnosticarea coronavirusului din China, numit Covid-19, medicii radiologi sunt esențiali, potrivit cercetătorilor care susțin că tomografia toracică (CT) are o sensibilitate mai mare decât testarea coronavirusului în laborator, potrivit 360medical.ro.

Oamenii de știință  chinezi au analizat 51 de pacienți confirmați cu COVID-19, care au fost supuși atât CT-ului toracic cât și testului de laborator RT-PCR. Aceștia au constatat că CT-ul a fost mult mai sensibil în cazul persoanelor depistate cu infecție, comparativ cu testarea de laborator.

,,CT-ul toracic a înregistrat o rată de sensibilitate de 98% în ceea ce privește identificarea corectă a celor cu boală comparativ cu 71% pentru RT-PCR. Această modalitate de diagnostic ar trebui să fie utilizată ca un instrument de încredere în focarul actual COVID-19”, a declarat Yicheng Fang, de la Spitalul Taizhou afiliat al Universității Medicale Wenzhou, potrivit siteului HealthImaging.com.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Copii pălmuiţi, puşi să mânânce forţat până la vomitare şi cu părul smuls, ar intra în PALMARESUL educatoarei DANA MUNTEANU de la ALBINUŢA

Radiologii sunt cruciali pentru identificarea și diagnosticarea noului coronavirus, sunt de părere medicii chinezi.

„Rezultatele noastre susțin utilizarea tomografiei toracice pentru screeningul COVID-19 la pacienții cu caracteristici clinice și epidemiologice compatibile cu infecția COVID-19, în special atunci când testarea RT-PCR este negativă”, a precizat Fang.

De altfel, reprezentanții Societății Radiologice din America de Nord (RSNA) care au publicat un studiu de caz al unei paciente cu noul coronavirus din China, au semnalat că examenele imagistice sunt o componentă cheie în diagnosticul 2019-nCoV.

,,Recunoașterea precoce a bolii este critică nu numai din perspectiva tratării prompte, ci și a izolării pacienților și reținerii acestora ca răspuns eficient la menținerea sănătății publice”, a precizat RSNA.

Citeşte şi: EXPLOZIV! Educatoarea judecată pentru şase fapte de purtare abuzivă faţă de copii de patru ani RUPE TĂCEREA - Ce spune despre cazul său

Între timp, chinezii au anunțat că perioada de incubație a Covid-19 ar putea fi mult mai lungă decât se credea, prezentând cazul unui pacient în vârstă de 70 de ani din regiune care a prezentat primele simptome ale îmbolnăvirii la 27 de zile după infectare.

Epidemia de coronavirus a ajuns și în Italia, lucru îngrijorător și pentru România, având în vedere faptul că există foarte mulți români care trăiesc în Italia și care călătoresc în țara natală, crescând astfel gradul de risc pentru România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.