Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

#MeToo în cinematografia franceză: Actriţa Judith Godreche acuză un al doilea regizor

hellogiggles.com
campanie online #metoo agresiune sexuala hartuire

Actriţa franceză Judith Godrčche a acuzat joi comportamentul avut de regizorul Jacques Doillon în timpul filmărilor la o peliculă în care aceasta a jucat la vârsta de 15 ani, la o zi după anunţarea unei anchete asupra unui alt cineast vizat de acuzaţiile sale, regizorul Benoît Jacquot, informează AFP, relatează AGERPRES.

Judith Godrčche s-a făcut remarcată în filmul "Les Mendiants", regizat de Benoit Jacquot în 1988, precum şi în lungmetrajul acestuia "La Desenchantee" din 1990.

Actriţa a depus plângere împotriva celor doi regizori, a confirmat pentru AFP avocata ei, Laure Heinich.

Investigaţiile, încredinţate Brigăzii de Protecţie a Minorilor, privesc "infracţiunile de viol asupra unui minore sub 15 ani de către o persoană cu autoritate, viol, violenţe din partea concubinului şi agresiune sexuală asupra unei minore de peste 15 ani de către o persoană cu autoritate", potrivit procuraturii.

"Toate faptele sesizate au avut loc între 1986 şi 1992", a precizat aceeaşi sursă.

Benoît Jacquot, cu 25 de ani mai în vârstă decât actriţa, a avut cu aceasta o relaţie de mai mulţi ani, de când Godrčche avea vârsta de 14 ani.

Joi, aceasta a reiterat acuzaţiile la adresa cineastului la postul de radio France Inter şi a acuzat un alt regizor din aceeaşi generaţie, Jacques Doillon, în prezent în vârstă de 79 de ani.

Evenimentele pe care le-a evocat datează de la filmările pentru pelicula "La fille de 15 ans", lansată în 1989 şi filmată când Godrčche avea 15 ani şi era într-o relaţie cu Benoît Jacquot.

Ea a povestit o scenă intimă filmată cu Jacques Doillon, în prezenţa lui Jane Birkin, pe atunci partenera regizorului. "Dintr-o dată, el decide să existe o scenă de dragoste, o scenă de sex între el şi mine", a povestit ea. "Îmi dau jos puloverul, sunt cu pieptul gol, el mă pipăie, mă sărută cu limba", a adăugat ea.

Întrebată dacă Doillon a "abuzat" de ea, Godrčche a încuviinţat.

"Jacques Doillon a descoperit aceste acuzaţii dimineaţa asta în presă", a declarat avocata sa, Marie Dosé, pentru AFP. "El le respinge cu fermitate şi este nerăbdător să se explice în faţa instanţei", a adăugat ea.

La rândul său, Benoît Jacquot, în vârstă de 77 de ani, "neagă ferm acuzaţiile" în ziarul Le Monde, care a publicat plângerea actriţei.

Actriţa şi cineastul şi-au început relaţia în primăvara anului 1986, pe când aceasta avea doar 14 ani şi făcea primii paşi în industria cinematografică. Au trăit împreună în mod deschis, cumpărând chiar un apartament la Paris, până la despărţirea lor în 1992.

Joi, Le Monde a publicat noi mărturii despre comportamentul lui Benoît Jacquot, regizorul peliculelor "Les adieux a la reine" şi "Journal d'une femme de chambre".

Actriţa şi scenarista Julia Roy, cu 42 de ani mai tânără decât Jacquot şi care a apărut în patru dintre filmele sale, a denunţat "violenţe verbale şi fizice", printre care insulte şi ameninţări, lovituri şi palme, precum şi aruncarea de scaune şi veselă.

De asemenea, actriţa şi regizoarea Isild Le Besco, care a realizat şase filme cu Benoît Jacquot, a trimis un text cotidianului în care evocă "violenţe psihologice şi fizice".

În Le Monde, Benoît Jacquot, în vârstă de 77 de ani, vorbeşte despre "un şut în fund" dat Juliei Roy şi neagă orice violenţă fizică faţă de Isild Le Besco.

Scandalul intervine într-un moment în care industria cinematografică franceză a fost zguduită de punerea sub acuzare a actorului vedetă Gerard Depardieu, care este anchetat pentru viol şi declaraţii misogine şi obscene la adresa femeilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.