Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metropolitan Opera din New York se va redeschide pe 31 decembrie, cu trei luni mai târziu decât era prevăzut

www.nytimes.com
Metropolitan Opera New York

Reprezentanţii Operei Metropolitan din New York au anunţat luni că stagiunea 2020-2021 va începe abia pe 31 decembrie, cu trei luni mai târziu decât era prevăzut, din cauza pandemiei de coronavirus, şi au precizat că analizează posibilitatea scurtării unora dintre spectacole, informează AFP.

"Ţinând cont de uriaşa complexitate organizaţională a calendarului de la Met (Opera Metropolitan, n.r.), nu avem altă posibilitate decât să anulăm sezonul de toamnă", a declarat managerul general a instituţiei newyorkeze, Peter Gelb, într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: AFIRMAȚII CIUDATE ale senatoarei Gabriela Crețu despre tehnologia 5G: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment global (VIDEO)

"Nu este posibil ca publicul să revină într-o sală de operă în luna septembrie, atât timp cât distanţarea socială va rămâne în vigoare", a adăugat el.

Producţia spectacolului "Aida", de Giuseppe Verdi, care ar fi trebuit să deschidă noua stagiune pe 21 septembrie, a fost pur şi simplu anulată, la fel şi spectacolul "Îngerul aprins", de Serghei Prokofiev, ale cărui reprezentaţii urmau să debuteze pe 12 noiembrie.

Noul calendar de la Metropolitan Opera va începe la 31 decembrie cu o gală excepţională, ale cărei detalii nu au fost deocamdată anunţate.

Deşi spectacolele "Flautul fermecat" şi "Don Giovanni" vor fi jucate la Opera Metropolitan aşa cum era programat, în 2021, ele vor fi puse în scenă într-o regie deja utilizată la New York.

Citește și: Victor Ponta a RĂBUFNIT de Ziua Copilului, din cauza REFUZULUI PNL de a crește alocațiile: Orban nu alocă bani, dar bea whiskey

"Lipsa de timp disponibil pentru pregătirile tehnice necesare" i-a constrâns pe organizatori să renunţe la prezentarea unor spectacole într-o regie nouă, aşa cum era prevăzut iniţial, mai ales în cazul operei "Don Giovanni", regizată de belgianul Ivo van Hove.

Pentru a compensa o parte din show-urile anulate, managerii de la Met au inserat în noul calendar câteva reprezentanţii suplimentare în februarie 2021.

"Prevăzând noile aşteptări ale publicului", Opera din New York a devansat ora ridicării cortinei "de fiecare dată când acest lucru a fost posibil" şi "analizează posibilitatea de a reduce durata unora dintre reprezentaţii".

"Giulio Cesare", de Handel, va dura, de exemplu, trei ore şi jumătate, inclusiv cu o pauză, spre deosebire de durata clasică de patru ore şi jumătate a acestui spectacol.

Citește și: Ludovic Orban, după fotografia de la Guvern: Am comis o greșeală! Nu mă interesează cine a făcut poza

Cele trei reprezentaţii de toamnă care trebuiau să fie filmate pentru proiectul "The Met: Live in HD", ce urma să fie difuzat în cinematografele din lumea întreagă, vor fi înlocuite cu o serie de redifuzări.

Oraşul New York va demara prima fază a ieşirii sale din izolare în data de 8 iunie.

Însă acea primă fază nu vizează artele, care nu vor putea să îşi reia activitatea decât în a patra şi ultima fază a acestui plan, la o dată rămasă deocamdată necunoscută.

Nicio instituţie cultural-artistică din New York nu a anunţat încă o dată exactă pentru reluarea spectacolelor şi a concertelor cu public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.