Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metroul a fost redeschis în Ucraina după zece săptămâni

ucraina

Capitala ucraineană a redeschis metroul luni, la aproape zece săptămâni după ce a fost închis în cadrul interdicţiilor privind epidemia covid-19, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Am redeschis metroul în tipul său de funcţionare normal”, a anunţat primarul Kievului Vitali Kliciko, după ce a efectuat o scurtă deplasare cu metroul.

Foarte aşteptată de locutorii capitalei, unde circulaţia altor mijloace de transport în comun a fost reluată sâmbătă, redeschiderea metroului nu a provocat nicio problemă, contrar aşteptărilor.

Metroul, care transporta înaintea pandemiei covid-19 aproximativ 1,5 milioane de persoane pe zi, a rămas în mare parte gol luni. Aproximativ zece persoane se aflau în fiecare vagon, în pofida orei de vârf matinale, au constatat jurnalişti AFP.

Purtând măşti şi ecrane de protecţie, agenţi plasaţi la intrarea la metrou luau temperatura pasagerilor, care sunt obligaţi să poate mască de protecţie.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Autocolante care îndemnau la respectarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri au fost plasate pe peroane, iar mesaje sonore erau difuzate pentru a-i îndemna pe ucraineeni să-şi ”protejeze sănătatea.

Metroul din cele trei oraşe ucrainene care dispun de acest mijloc de transport în comun a fost oprit la jumătatea lui martie, în cadrul izolării stricte impuse după depsitarea primelor cazuri de covid-19 în ţară, una dintre cele mai sărace din Europa şi al cărei sistem de sănătate este în ruină.

Metroul din Harkov, un oraş important din estul Ucrainei, şi-a reluat de asemena circulaţia luni.

Ucraina a înregistrat până în prezent 21.245 de contaminări cu noul coronavirus şi 623 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.