Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metroul ar putea fi gestionat de Primăria București

metrou

Ministerul Transporturilor vrea să mute Metrorex la Primăria Capitalei. Un gest aparent neinspirat, dacă e să ne luăm după modul în care este gestionată Regia Autonomă de Transport București.

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat că se opune trecerii Metrorex în subordinea Consiliului General al Municipiului București.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Pieptea declară că Primăria nu poate să suporte subvenția de 80 de milioane de euro pe care o oferă în momentul de față Ministerul Transporturilor.

„Dacă s-ar adăuga și subvenția pe care o primește acum Metrorex de la Guvern, de circa 80 milioane euro anual, aproape 40% din bugetul orașului ar merge doar pe subvenții. Primăria ar deveni o instituție cu pronunțat caracter social și nu un promotor al dezvoltării durabile, cum ar trebui."

Ministerul Dezvoltării Regionale a publicat pe site un proiect de lege pentru consultare publică în care se spune:

„În termen de 1 an de la data publicării prezentei legi, METROREX S.A. Bucureşti trece din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Consiliului General al Municipiului București iar bunurile din domeniu public şi/sau privat al statului aflate în administrarea şi exploatarea Ministerului Transporturilor se transmit fără plată în domeniul public şi/sau privat al Municipiului București, prin hotărâre a Guvernului."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.