Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Metsola îndeamnă UE, la Kiev, de Ziua Europei, să-şi respecte promisiunile

Binda Consulting International
Roberta Metsola

Preşedinta Parlamentului European (PE) Roberta Metsola cere joi, Uniunea Europeană (UE) să furnizeze ajutorul promis Ucrainei şi să-şi ”intensifice” susţinerea împotriva invaziei ruse, într-o vizită la Kiev de Ziua Europei, relatează AFP.

Preşedintlee ucrainean Volodimir Zelenski, care a primit-o pe preşedinta PE de Ziua Europei, a salutat eforturile europene, însă a subliniat că Rusia a ”profitat” de întârzierea ajutorului din Occident.

”Ştim prea bine că Ucraina are urgent nevoie de echipamente suplimentare şi de sisteme de apărare aeriană”, i-a răspuns Roberta Metsola.

”Noi, europenii, trebuie să ne respectăm promisiunile, trebuie să ne asumăm responsabilităţile, trebuie să ne intensificăm susţinerea”, a pledat ea.

Miercuri, Cei 27 au încheiat un acord ”de principiu” în vederea unei confiscări a veniturilor generate de active aparţinând Rusiei blocate în UE cu scopul de a înarma Ucraina, lucru cerut de Kiev cu insistenţă.

Ucraina cere muniţie şi armament suplimentare pentru a face faţă armatei ruse, mai numeroasă şi mai bine dotată. Însă disensiuni politice, atât la Bruxelles, cât şi la Washington, au subminat ideea unei susţineri necondiţionate a Kievului în ultimele luni, iar dezacorduri şi întârzieri se acumulează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.