Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexic: a fost ucis un jurnalist de la cotidianul La Jornada

Crime scene

Jurnalistul Luis Martín Sánchez, corespondent al ziarului La Jornada în statul Nayarit (nord-vestul Mexicului), a fost găsit mort sâmbătă după ce a fost dat dispărut, a anunţat ziarul pentru care lucra, relatează AFP,citat de Agerpres.

"Un cadavru găsit în oraşelul Huachines (...), în municipiul Tepic, a fost identificat ca fiind cel al lui Luis Martŕ­n SŕĄnchez, 59 de ani, corespondent al ziarului La Jornada", a informat cotidianul pe site-ul său.

Cadavrul a fost găsit sâmbătă dimineaţa într-o zonă rurală din apropiere de Tepic, capitala statului Nayarit. Se pare ca era învelit în pungi de plastic şi avea un mesaj pe piept, probabil din partea criminalilor, potrivit presei locale.

Ziarul, citând informaţii de la autorităţile locale, a declarat că soţia jurnalistului a semnalat parchetului că nu ştia unde se afla jurnalistul de miercuri seara, când ea se afla într-un alt oraş pentru a-şi vizita părinţii.

Luis Martín Sánchez, primul jurnalist în activitate ucis în Mexic în 2023, a fost acasă miercuri seara şi a vorbit cu soţia sa la telefon.

Potrivit ziarului, aceasta a spus că a găsit acasă hainele pe care le purta soţul ei în ultima zi în care l-a vazut şi în portofel toate efectele sale personale, cu excepţia cardului său de corespondent La Jornada.

Familia a mai raportat că "lipsesc computerul, telefonul mobil, hard diskul şi sandalele", a adăugat ziarul.

Acesta este al treilea corespondent La Jornada ucis în ultimii ani după asasinările jurnaliştilor Miroslava Breach în Chihuahua, în martie 2017 (nord) şi Javier Valdez în Sinaloa (nord-vest) în mai acelaşi an. Acesta era colaborator AFP.

Mexicul este considerat una dintre cele mai periculoase ţări din lume pentru a practica jurnalismul, potrivit RSF.

Din anul 2000, peste 150 de jurnalişti au fost ucişi în această ţară, potrivit organizaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.