Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răfuielile infracţionale din Mexic au produs cel puţin două sute de victime de la începutul anului - Cadavre găsite după schimburile de focuri

mexic armata

Cel puţin 12 persoane au fost ucise de focuri de armă trase de grupuri rivale în weekend în nordul Mexicului, în statul Sonora, unde au fost ţintite locuinţe, maşini şi benzinării, potrivit mass-media locale, informează DPA duminică, potrivit Agerpres.

Citește și: Documentarea suspecților de furt de produse de lux din avioane a durat un an - Exista o schemă veche de 'lucru' iar cei nou veniți aderau la ea - surse

Activistul Adrian LeBaron a distribuit pe Twitter un video ce arată mai multe cadavre întinse pe un drum de ţară. În urma violenţei, poliţia, forţele armate şi garda naţională au fost trimise în zonă.

Între timp, în centrul Mexicului, forţele de securitate au arestat 26 de membri suspecţi ai cartelului Santa Rosa de Lima. Membrii cartelului au ridicat baricade şi au dat foc vehiculelor poliţiei pentru a împiedica intervenţia.

Gruparea din statul Guanajuato este implicată în principal în furtul de benzină şi se luptă în prezent cu cartelul Jalisco Nueva Generacion pentru controlul regiunii.

Citește și: Mario Iorgulescu, cercetat pentru omor, 'FUGAR' cu ACTE în REGULĂ - CAB stabilește definitiv arestarea acestuia în lipsă


Cartelul Nueva Generacion numeşte zona Guadalajara drept casa sa. Mai multe morminte comune, conţinând cel puţin 215 de cadavre, au fost găsite aici recent, între ianuarie şi mai, potrivit Procurorului statului.

Mormintele comune au fost găsite în zona metropolitană a Guadalajara, capitala statului Jalisco şi al doilea oraş din Mexic, a anunţat sâmbătă procurorul Gerardo Octavio Solis.

Multe dintre cadavre au fost deja identificate.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Un război al drogurilor brutal, cu zeci de mii de morţi şi mulţi dispăruţi, zguduie Mexicul de ani, bande puternice
angajându-se în lupte sângeroase pentru a controla comerţul cu droguri în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.