Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul a început arestările printre imigranții care vor să treacă în SUA. Câteva zeci doar într-o singura noapte

Classiarius
mexic politie police

Forţele de securitate mexicane au arestat un grup de 51 de imigranţi fără documente care erau transportaţi într-un camion supraîncărcat în statul Zacatecas, în nordul ţării, a informat duminică ministerul securităţii, potrivit AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Anunț-șoc: Radu Banciu spune ADIO emisiunii după 8 ani de zile: 'Este decizia mea şi numai a mea, nu poate să fie schimbată de nimeni'

Operaţiunea a avut loc în municipalitatea Concepción del Oro când forţele de securitate, folosind echipamente de detecţie cu raze X, au descoperit mai multe persoane care călătoreau în remorcă, a precizat ministerul într-un comunicat.

Cei 51 de străini, dintre care 21 de minori, originari din Guatemala, Honduras, Salvador Nicaragua şi din Ecuador, vor fi trimişi în ţările lor de origine.

Vezi și: ALERTĂ - Elena Udrea a ajuns în România

"După ce le-a fost acordat primul ajutor, migranţii au rămas sub protecţia Institutului naţional pentru migraţie unde, după identificarea naţionalităţii, vor primi consiliere pentru asistenţă la repatriere", a indicat comunicatul.

În cursul operaţiunii, autorităţile au arestat un individ care îi transporta pe imigranţii fără acte şi avea asupra lui 225.000 de pesos (circa 11.800 de dolari) bani lichizi, a declarat ministerul. Şoferul şi banii confiscaţi au fost puşi la dispoziţia procuraturii.

Din octombrie, numărul imigranţilor ilegali care traversează Mexicul pentru ajunge în Statele Unite a crescut semnificativ, situaţie ce a tensionat relaţiile dintre Washington şi vecinul de la sud.

Luna trecută, guvernul lui Andrés Manuel Lopez Obrador, sub ameninţarea sancţiunilor comerciale din partea administraţiei preşedintelui american Donald Trump, a acceptat să înăsprească politica sa migratorie pentru a reduce acest aflux, desfăşurând peste 21.000 de agenţi de securitate la frontiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.