Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul se apară și spune că îi va oferi azil politic lui Pedro Castillo dacă va fi necesar

The Times Hub
pedro castillo

Mexicul a negat sâmbătă că a intervenit în afacerile interne ale Peru şi şi-a apărat dreptul său de a acorda, dacă va fi necesar, azil preşedintelui peruan demis Pedro Castillo, subliniind că acesta face parte din "tradiţia" diplomatică a ţării, notează AFP, citat de Agerpres.

Fostul preşedinte al Peru Pedro Castillo, demis şi arestat preventiv, a făcut o cerere oficială de azil în Mexic, care se consultă cu guvernul peruan, a anunţat joi ministrul mexican de externe, Marcelo Ebrard. "Dreptul la azil este o tradiţie mexicană (...) nimănui nu i-a fost refuzat", a spus el sâmbătă în legătură cu demersurile pe care le-a întreprins pentru ca autorităţile peruane să permită plecarea lui Pedro Castillo.

La rândul său, preşedintele mexican de stânga Andrés Manuel Lopez Obrador - care a afirmat că Pedro Castillo a fost victima "elitelor economice şi politice" din Peru - a negat sâmbătă că a intervenit în afacerile interne ale Peru.

Ministerul de Externe de la Lima a calificat aceste declaraţii drept "ingerinţe". "Ne exprimăm părerea, atâta tot", a declarat sâmbătă Lopez Obrador, în faţa presei la Monterrey (nord). "Dar este o încălcare (...) a democraţiei, deoarece dacă poporul l-a ales (pe Castillo), pentru ce îl vor demite?", s-a întrebat el.

Pedro Castillo a fost demis miercuri printr-un vot al parlamentului, a cărui dizolvare tocmai o anunţase, manevră considerată imediat drept o tentativă de "lovitură de stat" de multe personalităţi, reaminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.