Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul sub teroarea cartelurilor - Bandele au început să folosească drone de atac și dispozitive explozive improvizate împotriva armatei

Classiarius
mexic politie police

În războiul dintre cartelurile din vestul Mexicului, bandele au început să folosească drone de atac și dispozitive explozive improvizate (IED) pe şosele pentru a distruge vehiculele armatei, notează mediafax.

Mişcarea de autoapărare din oraşul Tepalcatepec, în vestul statului Michoacan, a declarat că minele improvizate au avariat grav o maşină blindată a armatei la sfârşitul săptămânii trecute.

Un purtător de cuvânt al mişcării, care luptă împotriva cartelului Jalisco, a furnizat fotografii care arată un vehicul blindat uşor al armatei scos din acţiune pe un drum cu pagube despre care a spus că au fost provocate de o astfel de mină.

Purtătorul de cuvânt, care a refuzat să îşi dezvăluie numele de teama represaliilor, a declarat că explozia a avut loc sâmbăta trecută în oraşul Taixtan, în apropiere de Tepalcatepec, unde localnicii se luptă de luni de zile cu atacatorii din Jalisco, scrie AP.

Bandele beligerante folosesc deja frecvent maşini blindate artizanale şi drone modificate pentru a lansa bombe de mici dimensiuni. Dar ar fi prima dată când dispozitivele explozive improvizate au fost folosite cu succes de carteluri în Mexic.

Departamentul Apărării a declarat că patrule ale armatei au fost atacate sâmbătă în zonă de patru ori cu explozibili, maşini blindate artizanale şi focuri de armă care au rănit 10 soldaţi.

Guvernul mexican rămâne rapid fără instrumente pentru a controla expansiunea cartelului Jalisco, cea mai puternică bandă de traficanţi de droguri din Mexic din punct de vedere militar. Armata a scos deja unele dintre cele mai letale arme din dotare în lupta împotriva cartelului Jalisco: elicopterele de luptă echipate cu mini-pistoale electrice și mitraliere cu ţeavă rotativă capabile să tragă mii de gloanţe pe minut.

Între timp, cartelurile au dezvoltat drone purtătoare de bombe, iar cei mai temuţi războinici sunt „droneros", sau operatorii de drone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.