Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul va expulza toţi migranţii care vor intra pe teritoriul său cu forţa

Classiarius
mexic politie police

Mexicul va expulza toţi migranţii care vor intra pe teritoriul său cu forţa, a declarat joi ministrul Afacerilor Externe, Marcelo Ebrard, într-un moment în care ţara se confruntă cu un nou aflux de imigranţi ilegali din America Centrală spre Statele Unite, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Dacă vii în Mexic pentru a provoca, pentru a crea conflicte, te voi trimite în ţara ta pentru că noi nu trebuie să suportăm asta", a afirmat Ebrard în faţa Senatului.

Ministrul a apărat retrimiterea în ţara de origine, la finalul lui ianuarie, a aproximativ 2.300 de hondurieni care intraseră ilegal în Mexic din Guatemala, pe unii dintre aceştia după ce au aruncat cu pietre în forţele de ordine postate de-a lungul frontierei şi care au refuzat să îndeplinească formalităţile de cerere de azil.

Citește și: Avertizare METEO de ULTIMĂ ORĂ - Sunt vizate 27 de județe din România

"I-am trimis pe toţi în Honduras deoarece nu pot intra în acest mod în Mexic", a spus şeful diplomaţiei mexicane.

Mii de persoane din America Centrală, care se deplasează în grupuri mari, au trecut în ultimii ani frontiera cu Mexicul, cu obiectivul de a ajunge în SUA, pentru a scăpa de sărăcia şi violenţa din ţara lor.

Mexicul, la rândul său, se află sub presiuni puternice şi ameninţări cu represalii din partea administraţiei preşedintelui american Donald Trump pentru a împiedica aceste caravane de migranţi să se apropie de graniţa cu Statele Unite.

În consecinţă, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a desfăşurat circa 26.000 de militari la frontierele din sudul şi din nordul ţării. În intervalul mai-septembrie 2019, Mexicul a redus cu 56% fluxul către SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.