Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare în instanță a victimelor atentatelor de la Paris: Belgia e ținta acțiunilor

atentate paris atentat

Şaptesprezece familii ale victimelor atentatelor de la Paris vor să depună plângeri în instanţe belgiene împotriva statului belgian, a relatat  postul de radio francez RTL, citat de dhnet.be.

Acestea acuză statul belgian că nu a luat măsurile necesare pentru a evita atacurile de la Paris din 13 noiembrie 2015.

Citește și: E mamă și soție, dar și-a părăsit soțul pentru un deținut condamnat la moarte: Ce vrea să facă acum

Familiile victimelor reproşează Belgiei eşecuri în monitorizarea fraţilor Brahim şi Salah Abdeslam (din cartierul Molenbeek din Bruxelles) în condiţiile în care serviciile de informaţii dispuneau de informaţii de natură să le pună în alertă, indică RTL.

Această plângere se bazează pe un raport al Comitetului P (Comitetul belgian permanent de control al serviciilor de poliţie) care a menţionat deficienţe în supravegherea mai multor persoane implicate în pregătirea şi/sau executarea atacurilor de la Paris.

Citește și: A apărut cel mai periculos joc sexual: I se spune ruleta sârbească! Vezi ce presupune

În pofida alertelor lansate de diferite organisme de supraveghere a persoanelor susceptibile să treacă la acţiuni armate, nu a existat niciodată urmărirea penală a acelor persoane în privinţa cărora exista certitudinea că erau radicalizate, a declarat Samia Maktouf, avocata celor 17 familii. 'Rezultatul se ştie: moartea mai multor oameni nevinovaţi. Vom cere condamnarea statului belgian pentru ca astfel de disfuncţii să nu se mai repete niciodată', a adăugat avocata.

Dosarul supravegherii fraţilor Abdeslam a fost clasat fără urmări în aprilie 2015, din cauza lipsei de efective, conform unui raport intermediar al Comitetului P privind ancheta asupra atentatelor din Paris. Fragmente din acest raport au fost publicate în luna aprilie.

Citește și: Ea e primul model INTERZIS pe Facebook: Cum arată femeia / VIDEO

Mai multe deficienţe, potrivit raportului, le-au permis lui Salah şi Brahim Abdeslam să scape de supraveghere, scrie agerpres.ro.

Salah Abdeslam - singurul supravieţuitor al comandourilor care au comis atentatele de la 13 noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi - este încarcerat în prezent, la izolare, în închisoarea Fleury-Mérogis - cea mai mare din Europa, situată la sud de Paris. La primul său interogatoriu vineri, la Paris, el nu a dorit să vorbească. Fratele său, Brahim, s-a aruncat în aer în timpul atentatelor din capitala franceză în noiembrie trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.