Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcare incendiară în Guvern: 'Omul lui Tender', dat afară de Viorica Dăncilă

Inquam Photos / Octav Ganea
viorica dancila

Unul dintre cei mai controversați secretari de stat, responsabil cu achiziția de armament pentru Armată, Florin Lazăr Vlădică, a fost eliberat din funcție, la sfârșitul săptămânii trecute, prin decizie a noului prim-ministru, Viorica Dăncilă.

Vlădică este un apropiat al magnatului Ovidiu Tender, a manageriat pentru acesta afacerile derulate în Africa și a fost numit în Guvernul României, anul trecut, de către fostul premier Sorin Grindeanu, scrie Jurnalul Național. Căruia i-a supraviețuit și pe parcursul mandatului lui Mihai Tudose. Florin Lazăr Vlădică este primul oficial care a vorbit, anul trecut, despre faptul că România urma să achiziționeze rachete de tip “Patriot” de la Guvernul SUA, lucru care a inflamat, inițial, zona politică românească, dar care s-a și înfăptuit, la finalul anului trecut, când Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la această achiziție.

Florin Cîțu, atac dezlănțuit: 'Dragnea trece pe Rudotel. Olguța nu mai are nevoie, e pe tratament de câteva luni de zileț'. Care este motivul

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a emis, miercuri, 31 ianuarie, Decizia nr. 94/2018, privind eliberarea din funcția de secretar de stat și de șef al Departametului “Armamente” al Ministerului Apărării Naționale (MApN) a lui Florin Lazăr Vlădică. Această decizie, cu efect imediat, contrasemnată de către secretarul general al Guvernului, Ioana Andreea Lambru, a fost publicată, în aceeași zi, în Monitorul Oficial al României.

Florin Lazăr Vlădică a fost numit în funcția respectivă prin decizia fostului prim-ministru Sorin Grindeanu, în data de 29 martie 2017, în baza unei adrese a Ministerului Apărării Naționale, din aceeași zi, purtând numărul 2390. Această numire a surprins multă lume avizată, având în vedere că Vlădică nu a lucrat, oficial, în sistemul de apărare și siguranță națională, el venind în Guvern din mediul privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.