Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări de FORȚĂ în cadrul spionajului american. Război total între șefii agențiilor

Thetruthnews.info
servicii sua fbi cia nsa

Şeful Pentagonului şi cel al Comunităţii Naţionale de Informaţii americane au recomandat în luna octombrie preşedintelui Barack Obama retragerea lui Michael Rogers de la conducerea Agenţiei Naţionale de Securitate a SUA (NSA), chiar dacă preşedintele ales Donald Trump ia în considerare numirea sa ca nou şef al comunităţii de informaţii americane, potrivit presei de peste Ocean, citată de AFP şi Reuters.

Vezi și: Leon Dănăilă i-a lăsat cu gura căscată pe liberali: Discursul la care nu se aștepta nimeni

"Această solicitare făcută Casei Albe luna trecută ( în octombrie) a venit din partea secretarului apărării Ashton Carter şi a directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii, James Claper", a afirmat sâmbătă publicaţia Washington Post, citând mai mulţi oficiali familiarizaţi cu acest dosar. 

Barack "Obama intenţionează să-l demită pe amiralul Michael Rogers din funcţiile sale de la conducerea NSA şi de la cea a US Cybercommand ( unitatea responsabilă cu războiul informatic în cadrul Pentagonului), după ce mai mulţi înalţi oficiali de rang înalt au emis critici la adresa acestuia pe tema vitezei cu care a reacţionat pentru a combate gruparea jihadistă Statul Islamic şi în ceea ce priveşte scurgerile repetate de mai multe informaţii de înaltă confidenţialitate", a precizat la rândul său New York Times, sâmbătă, fără a cita numele surselor sale. 

Potrivit Washington Post, destituirea amiralului Rogers ar putea fi în cele din urmă amânată din cauza întârzierii în reforma lanţurilor de comandă în cadrul NSA şi US Cybercommand, reformă cerută de Clapper şi Carter.

Vezi și: Gafă de proporții a unei mari vedete de la Antena 1: Ce a putut să spună / FOTO

Dacă Rogers va fi numit director al informaţiilor americane, în locul lui Clapper, care se apropie de sfârşitul mandatului său, acesta va ajunge la conducerea tuturor celor 17 agenţii de informaţii ale SUA. 

Potrivit Washington Post, întâlnirea dintre amiralul Michael Rogers joi cu preşedintele ales Donald Trump la biroul acestuia din urmă din New York, "fără a-şi avertiza superiorii în prealabil" a fost "un gest aparent fără precedent pentru un militar de rang înalt" şi "a provocat consternare la cel mai înalt nivel al administraţiei". 

Pentagonul a refuzat să comenteze aceste afirmaţii. Obama îl numise pe Rogers la conducere NSA în 2014 cu misiunea de a repara prejudiciul cauzat de scurgerile uriaşe de informaţii despre programul său de spionaj electronic în urma dezvăluirilor lui Edward Snowden. 

La rândul său, preşedintele Comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor, republicanul Devin Nunes, a declarat că a trimis o scrisoare lui Carter şi Clapper, cerându-le să se prezinte în faţa comisiei pentru a fi audiaţi cu privire la această presupusă cerere vizându-l pe amiralul Michael Rogers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.