Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mișcări INTERESANTE în Orientul Mijlociu: După fuga din Siria, Donald Trump are în plan retragerea a 7.000 de militari din Afganistan

www.digi24.ro
soldați Afganistan

Administrația Donald Trump are în plan să retragă aproximativ 7.000 de militari americani din Afganistan, adică aproape jumătate din numărul militarilor SUA din această țară, relatează presa internațională, citând oficiali neidentificați, conform Mediafax.

În urmă cu doar o zi, președintele Donald Trump a anunțat retragerea trupelor americane din Siria, decizie, aparent luată de Trump trecând peste obiecțiile liderilor militari din SUA, care a fost criticată de numeroși politicieni de la Washington, inclusiv o serie de senatori republicani.

Mai mult, se crede că decizia de retragere a trupelor din Siria a fost un factor care condus la demisia lui Jim Mattis, secretarul american al Apărării, care în scrisoarea de demisie a semnalat divergențe cu președintele Trump, fără însă să menționeze direct retragerea trupelor.

Cu doar câteva zile înainte de anunțul privind taxa pe lăcomie, Teodorovici dădea asigurări: Nu va fi nicio taxa nouă - DOCUMENT

Înainte de alegerea sa în funcția de președinte al SUA, Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că Washingtonul ar trebui să se retragă din Afganistan, informează BBC News online.

Operațiunile de luptă la care participau direct trupe americane s-au încheiat oficial în anul 2014, militarii SUA având rolul de a antrena forțele afgane.

Anul trecut, Trump a indicat că va menține o prezență militară americană semnificativă în Afganistan pentru a preîntâmpina un colaps al forțelor locale care fac cu greu față insurgenței talibane.

Cotidianul The Washington Post relatează că planul de diminuare a prezenței SUA în Afganistan se confruntă cu opoziția mai multor oficiali de rang înalt de la Casa Albă, inclusiv John Bolton, consilierul prezidențial pentru Siguranță Națională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.