Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, îşi recunoaşte vinovăţia şi încheie o înţelegere cu procuratura

newyorker.com
michael cohen

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, a recunoscut marţi că a făcut plăţi pentru a influenţa alegerile din 2016, informează Reuters. Cohen s-a declarat vinovat în faţa unei instanţe, conform înţelegerii la care ajunsese cu procuratura, relatează agerpres.

Juraţii îl declară pe Paul Manafort, şeful campaniei lui Donald Trump, vinovat de fraudă bancară şi fiscală

La tribunalul federal din districtul newyorkez Manhattan unde a fost audiat, avocatul în vârstă de 51 de ani a recunoscut că a încălcat legislaţia privind finanţarea campaniilor electorale. Acordul cu procurorii include recunoaşterea mai multor infracţiuni: determinare intenţionată a unei contribuţii financiare ilegale la campanie din partea unei firme, contribuţie financiară excesivă la campania electorală, cinci fraude fiscale, respectiv declaraţii false la o instituţie financiară.

Cohen a precizat că a aranjat plăţile "cu scopul principal de a influenţa alegerile", la indicaţiile unui candidat la o funcţie federală, pe care nu l-a numit.

Liviu Dragnea a fost ținta unei TENTATIVE DE ASASINAT: 'Au venit 4 străini, au ajuns în preajma mea! Știu cine i-a plătit'

Judecătorul William Pauley III a declarat în cadrul şedinţei că înţelegerea acuzatului cu procurorii include o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la cinci ani şi trei luni. Magistratul a fixat data pronunţării sentinţei pe 12 decembrie şi a stabilit o cauţiune de 500.000 de dolari.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu a reacţionat la întrebările presei despre faptul că fostul său avocat şi-a recunoscut vinovăţia, a relatat DPA după termenul de marţi al procesului lui Cohen. Ignorând strigătele jurnaliştilor, Trump s-a urcat în avionul prezidenţial la baza militară Andrews din statul Maryland, pentru a merge la un miting al susţinătorilor săi din statul Virginia de Vest.

Lovitură de teatru: Ancheta PÎCCJ cu privire la intervenţia jandarmilor la miting încalcă legea/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.