Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Michael Schumacher a primit un premiu din partea landului Renania de Nord-Westfalia

www.independent.md
Schumacher

Fostul mare pilot german de Formula 1 Michael Schumacher a primit miercuri prestigiosul Premiu de Stat din partea landului în care s-a născut, Renania de Nord-Westfalia, informează DPA, potrivit agerpres.

În condiţiile în care Schumacher, în vârstă de 53 de ani, de şapte ori campion mondial, este ferit de ochii publicului după ce a suferit un grav accident de schi în decembrie 2013, soţia sa Corinna şi fiica Gina au primit premiul la ceremonia de la Motorworld din Koln.

Fiul său Mick, şi el pilot de Formula 1, nu a fost prezent la ceremonie deoarece nu se simţea bine.

"În Michael Schumacher onorăm astăzi un om care nu se remarcă doar prin realizările sale sportive. Mai presus de toate, îi aducem un omagiu lui Michael Schumacher dincolo de curse şi de lumina reflectoarelor", a declarat premierul acestui land, Hendrik Wust.

Wust l-a elogiat pe fostul pilot ca fiind o persoană "care are o inimă mare şi pentru care era important să se gândească la ceilalţi", el menţionând donaţiile din partea lui Schumacher şi a familiei sale pentru victimele tsunamiului din 2004 din Asia şi inundaţiile de anul trecut din Renania de Nord-Westfalia şi zonele învecinate.

Jean Todt, care a fost mult timp directorul de echipă al lui Schumacher la Ferrari şi fost preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), a rostit discursul laudativ pentru pilotul care a crescut în Kerpen, lângă Koln, înainte de a se muta în Elveţia împreună cu familia.

"Prin victoriile şi succesul său, a ajuns de la condiţii modeste la un adevărat cetăţean al lumii, care a lucrat îndeaproape cu oameni din multe culturi diferite. Dar nu a uitat niciodată unde-i erau rădăcinile - la aproximativ 30 de kilometri de aici - şi a rămas mereu ancorat", a spus Todt.

"Sunt mândru să-l numesc pe Michael prietenul meu şi sunt la fel de mândru că am o prietenie foarte strânsă cu familia lui", a spus francezul Todt, în opinia căruia Schumacher este "o inspiraţie pentru mulţi".

Todt, unul dintre foarte puţinii oameni care au acces la Schumacher, a adăugat: "Desigur, cu toţii ne dorim ca el să poată accepta personal această onoare. Ne este dor de el aici şi nu doar în zile ca aceasta."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.